ZAJEDNO su jači. Zato će se sutrau Beogradu sastati srpski vaterpolo klubovi koji igraju u Regionalnoj ligi, kako bi još jednom analizirali napad na trojicu igrača Crvene zvezde prošle subote u Splitu. Odlučiće i šta da rade u nastavku takmičenja na Jadranu.

- Raspravljaćemo o dosadašnjem učešću, podvući crtu i videti šta i kako dalje. Nismo napravili dnevni red kako ne bismo prejudicirali bilo kakva odluku. Jednostavno, na sastanku će se iskristalisati naš stav o Regionalnoj ligi - ističe direktor VSS Đorđe Đorđević.

Svi srpski klubovi osudili su težak incident i svi su stali uz Zvezdu. Na sastanku će učestvovati članovi A-1 lige: Šabac, Partizan, Crvena zvezda i A-2 lige: Radnički, Nais, Vojvodina i Valjevo.

Zajedno će odlučiti i da li će se i kada odigrati odložena utakmica crveno-belih sa Mornarom, koja je bila zakazana za 9. februar.

- Rukovodstvo Regionalne lige ima veoma korektan odnos prema Zvezdi. Reagovaće tek kada saznaju šta smo odlučili. Najvažnije je da nastavimo da se bavimo sportom - naglašava direktor Crvene zvezde Igor Milojević.

Niko u našem savezu nema dilemu da je takmičenje neophodno sa sportskog aspekta. Svi su svesni da naši mladi igrači i klubovi mogu da napreduju u jačem takmičenju, koje okuplja i četiri učesnika Lige šampiona (Jug, Mladost, Jadran Split, Crvena zvezda). Međutim, drugi parametri dovode u pitanje opravdanost učešća. Naročito osećaj nesigurnosti posle napada na igrače Zvezde, ali i ostale srpske sportiste.

TRAŽI SE POJAČANO OBEZBEĐENjE

VSS na vanrednoj konfereciji za mediji, prošle subote, zatražio od VS Hrvatske da obezbedi pojačano obezbeđenje za našu selekciju, koja 12. marta gostuje u Sisku, a od 4. do 7. aprila je u Zagrebu očekuje finale Evropa kupa. Razmatra se i učešće naših klubova na tradicionalnom turniru za mlađe kategorije "Toma Udovičić" u aprilu u Dubrovnku.