Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi.

Beogradski mediji tvrde da se igrači "Zvezde" vraćaju u Beograd, i da je utakmica otkazana.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL U SPLITU: Vaterpolisti Zvezde napadnuti, tražili spas u moru (VIDEO)

- Vaterpolo klub Mornar oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu - rekao je sekretar Mornara Vili Marinić.

- Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad - dodao je Marinić.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde"napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a Marinić kaže da VK Mornar žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju regionalnu ligu po celom regionu, bez ikakvih incidenata.

On je za hrvatski portal Index.hr dodao da su vaterpolisti Crvene zvezde, s kojima je Mornar trebalo da večeras u 20:30 sati igra utakmicu regionalne lige, doputovali u Split juče po podne.

PROČITAJTE JOŠ: JELENIĆ O NAPADU NA CRVENO-BELE: Kralj je morao da skače u more, šta drugo reći osim sramota!

- Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu - rekao je on.

Hrvatski portal "24 sata" navodi da su vaterpolisti Zvezde u klupskim obeležjima napadnuti na splitskoj Rivi, da su trojica pobegla, a da je jedan zbog nekoliko udaraca čak morao da skače u more.

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.