Sportski savez opštine Apatin svečano je uručio priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima za 2018. godinu.


Po oceni stručnog žirija, sportiskinja godine je šahistkinja Marina Gajčin, a najuspešniji sportista je kuglaš Strahinja Jovanić.


U kategoriji mladih sportista nagrađeni su rukometaš Dušan Ćeran član Rukometnog kluba „Pik“ iz Prigrevice i Noemi Heđbel članica Ženskog kuglaškog kluba „Apatin“. Za najuspešnijeg stručnjaka u sportu proglašen je Miloš Popović, trener Odbojkaškog kluba „Apatin“, dok je za najuspešnijeg sportskog radnika izabrana Biljana Popović iz Ženskog kuglaškog kluba „Apatin“.

Za najuspešniji sportski kolektiv u 2018. godini proglašen je Odbojkaški klub „Apatin“, a najbolja sportska manifestacija je “NBC KUP” u ogranizaciji Sportskog saveza opštine Apatin. Nagradu za najuspešnijeg sportistu sa invaliditetom dobio je Damir Silađi, član Košarkaškog kuba „Dunav“ iz Apatina.


Priznanja je dodelio predsednik Sportskog saveza Srbije i reprezentativac u rvanju Davor Štefanek koji je čestitao dobitnicima:


- Svi znamo šta je sport za našu zemlju i da su sportisti najbolji ambasadori Srbije. Zato svim najuspešnijima u Apatinu želim puno sreće. Nadam se da će u budućnosti ovaj grad iznedriti i olimpijca. Znamo šta je budućnost naše zemlje, pa vam želim da svi nastavite vredno da radite i trenirate. Čestitam najboljima u 2018. godini, samo tako nastavite.


Pored predsednika svečanosti u Apatinu prisustvovali su i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i potpredsednik Upravnog odbora SSS Goran Grbović.

Sportiste je u ime opštine Apatin i organizatora SSOA pozdravio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.