FUDBAL nisu samo travnata podloga i svetlost reflektora sa stadiona. On je od pre nekoliko godina postao i globalna zabava putem elektronskih igara. Ko je brži na tastaturi ili "džojstiku" postaje šampion, a svetska kuća fudbala je prva prepoznala šta je postala prava "manija" kod onih od 7 do 77 godina...

Crvenu zvezdu na FIFA "e-sport" turnirima predstavljaju četiri momka koje sjano predvodi njihov menadžer Stevan Mačkić. Juče mu je zvanični internet-sajt FIFA posvetio i značajan deo prostora predstavljajući ga na vrlo originalan način.

- Trenutno u Zvezdinom profesionalnom timu smo nas četvorica. Sa mnom je još jedan igrač iz Srbije, jedan je iz Slovenije i jedan iz Mađarske. Nas četvorica smo stalno onlajn, treninzi su svakodnevni i postoji određena kvota utakmica koju moramo da odigramo. FIFA je procenila da smo ekipa koja na Balkanu ima najbrži razvoj u proteklih godinu dana. Nedavno smo pobedili na važnom turniru "Gejms Kon" koji je održan na Beogradskom sajmu - otkriva nam Mačkić.

Četvoročlani Zvezdin tim ide i korak dalje.

- Na Svetskom klupskom prvenstvu smo nedavno u konkurenciji 12 timova osvojili sedmo mesto sa četiri pobede, jednim remijem i šest poraza. To je nešto što nas ispunjava, a FIFA je na originalan način opisala kako je neobičan hobi od mene napravio trenera i menadžera jednog srpskog tima - zaključuje Stevan Mačkić koji, kada se odvoji od računara, volontira u redakciji "Novosti".