U ČUDO uvek treba verovati. To su preksinoć dokazali vaterpolisti Crvene zvezde, koji su u devetom kolu Regionalne lige na svom bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” potopili branioca titule i jednu od najboljih evropskih ekipa, Jug sa 11:10.

- Sa jedne strane to jeste velika senzacija - priznaje petorstruki strelac Dušan Vasić. - Ali, s druge, ništa nije slučajno. Oni su u meč ušli dosta neozbiljno misleći da će lagano da pobede. Zaboravili su da je ovo sport. A nešto slično smo mi doživeli u četvrtfinalu Kupa Srbije u Kragujevcu, kada nas je eliminisao Radnički.

PROČITAJTE JOŠ: IGRAĆE SE JOŠ BRŽE I AGRESIVNIJE: Vaterpolisti veruju da će nova pravila privući više publike na bazene

Zvezdina pobeda zaprepastila je sve u regionu, naročito u Hrvatskoj, gde su se u “Sportskim novostima” pitali “Je li ovo moguće?!”. Uostalom, Jug je trostruki uzastopni pobednik Jadranske lige, u Ligi šampiona je pobedio u svih šest mečeva, dok je Zvezda doživela šest ubedljivih poraza. Crveno-belima je, za razliku od Dubrovčana, cilj da ostanu u A-1 Regionalnoj ligi.

- Drago mi je što smo kao ekipa pokazali da možemo da probijemo tu psihološku barijeru zvanu treća četvrtina. Do sada smo, bez obzira na snagu protivnika, padali u tom delu igre, a sada smo pokazali psihičku i fizičku stabilnost. I ovo je uspeh cele ekipe, jer je odigrala veoma kvalitetno.

Vasić je ponosan na to što je pet puta zatresao mrežu Juga, ali nikako ne želi da se izdvaja iz kolektiva:

- Tačno je da se ovakva utakmica ne zaboravlja. Krenulo mi je odlično, prve dve lopte završile su u mreži. Ali, to je i zasluga ekipe, jer imamo dogovor da se forsira onaj kome krene šut.

PROČITAJTE JOŠ: GORE OD OVOG NE MOŽE: Mitrović žali što srpski klubovi nemaju nekadašnju snagu

Početak nije nagoveštavao da će Zvezda posle finala Kupa šampiona, juna 2013. na Banjici (7:6) ponovo da savlada Jug.

- Još na zagrevanju sam video da nisu fokusirani i zamolio sam saigrače da iskoristimo tu njihovu opuštenost. Verovatno ih je još više opustilo vođstvo od 4:1... Mi smo uspeli da se uzdignemo, da ih iznenadimo, a ova pobeda dosta će nam značiti na polju samopouzdanja. Samo moramo da nastavimo da radimo, da verujemo treneru i upravi, koji su nas podržali kada nam nije išlo. I da igramo još kvalitetnije - naglašava Vasić.

NE ODRIČE SE REPREZENTACIJE
DUŠAN Vasić je ponikao u Vojvodini i bio na širem spisku reprezentacije. Pre nego što je došao u Zvezdu igrao je za Firencu, Panatinaikos, Jadran Split i Vuljagmeni.
- Oduvek sam želeo da igram za Zvezdu, a poklopilo se da je u tom trenutku na klupi bio i selektor Dejan Savić. Nažalost, on se na polovini sezone povukao. Nastojaću da se vratim u reprezentaciju, to je vrhunac karijere svakog sportiste.