Rukometni klub Partizan svečano je obeležio 70 godina postojanja, a tom prilikom uspešnim bivšim predsednicima i trofejnim trenerima uručena su priznanja.

Crno-beli su u januaru 2018. proslavili 70. rođendan, a cela godina protekla je u znaku jubileja. Bio je to povod da se juče u ''Klubu sportista'' na stadionu u Humskoj ulici okupe oni koji su među najzaslužnijima za bogatu riznicu RK Partizan, kao i aktuelni prvotimci, prijatelji kluba, novinari i sportisti.

Predsednik kluba Željko Perkunić istakao je da je glavni cilj da se iz godine u godinu ide korak dalje.

- Na čelu kluba sam oko godinu dana i za to vreme smo vratili deo dugova, napravili dobru atmosferu, oformili tim... Prošle godine smo se borili za titulu, ali nam je ona izmakla. Sada je cilj korak dalje, a glavni je da se Partizan plasira u SEHA ligu – poručio je Perkunić.

Sportski direktor Aleksandar Blagojević naglasio je da su među nagrađenima samo neki od mnogih koji su zaslužni za brojne uspehe Partizana.

- Činjenica je da Partizan postoji dosta dugo. Postoje mnogi ljudi koji su svoja imena ugradili u istoriju kluba. Bilo je nemoguće okupiti sve, mi smo probali da okupimo pojedince koji su među najzaslužnijima za bogatu riznicu trofeja. Zavet je da Partizan mora da postoji, a mi ćemo sve učiniti da tako bude.


Priznanja su dodeljena predsednicima koji su u najtežim trenucima u istoriji sačuvali klub od gašenja i vratili mu stabilnost, kao i onima čiji je mandat trajao u vreme najvećih uspeha. Među njima su bili Momčilo Mandić, Nebojša Mihalčić, Bane Jovanović, Miloš Filipović, Velimir Marjanović i Mladen Simidžija. Porodici Ranković uručena je plaketa u čast pokojnog Dragana Rankovića.

Među nagrađenim trenerima su Saša Bošković, Jovan Elezović, Aleksandar Brković, Zoran Kurteš, Vuk Roganović, Petar Lazarević, Dragan Stevanović, Radosav Mutić i Mihailo Obradović.Rukometni klub Partizan je u dosadašnjoj istoriji devet puta bio prvak države, 11 puta je osvajao nacionalni kup, a tri puta bio pobednik Superkupa. Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli Super rukometne lige Srbije, pred početak drugog dela sezone.