Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da je ova sezona, u kojoj je njegova ekipa osvojila petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora u Formuli 1, bila sezona sa najviše izazova.Mercedes je ove sezone dominirao, a osim titule u konkurenciji konstruktora, Luis Haimlton je osvojio petu šampionsku titulu u konkurenciji vozača.

- Svi smo morali da napredujemo, svaki član našeg tima. Osvajanje dve titule je dokaz neverovatno teškog rada cele ekipe - rekao je Volf, prilikom dodele trofeja.

Mercedes je ove sezone u 21 trci pobedio 11 puta, imao 13 pol pozicija i 26 plasmana na podijum. Sve pobede ostvario je Hamilton, koji je sa 73 pobede drugi najuspešniji vozač u istoriji Formule 1, iza Mihaela Šumahera, koji je ostvario 91.

Takođe, Hamilton se izjednačio sa Huanom Manuelom Fanđom sa pet šampionskih titula, a ispred njih jedino je Šumaher sa sedam titula.

Mercedes se za titulu borio sa Ferarijem, čiji su vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen osvojili drugo i treće mesto u konačnom plasmanu.

- Počastvovan sam što primam trofej u ime svih u Briksvortu, Brekliju i Štutgartu, koji su pomogli da se osvoje titule - dodao je Volf.