ČETIRI dana se odmaraju, a u naredna četiri imaju zakazane tri utakmice! Rukometašice Srbije i Rusije nagrađene su za prvo mesto u grupama A i B nešto dužim odmorom, ali je predah postao predug posle odlaganja sutrašnjeg meča drugog kruga na EP za nedelju od 18 časova zbog protesta u Francuskoj. Okršaj između domaćina i Švedske takođe je pomeren za 24 sata i odigraće se u nedelju od 15.00.

PROČITAJTE JOŠ: PROTESTI ODLOŽILI UTAKMICU RUKOMETAŠICA: Protiv Ruskinja u nedelju

Policija je bila primorana da odloži i nekoliko susreta fudbalskog šampionata, uz obrazloženje da nema dovoljno snaga na raspolaganju. Selektor Ljubomir Obradović posle novonastale situacije u Nantu ima dovoljno snažnu ekipu koju može da "mobiliše" za žestok tempo, a mlada Sanja Radosavljević dala je predlog kako da Srbija preživi tri meča u četiri dana i pojuri polufinale EP (prva dva mesta u grupi jedan):

- Pobedimo Rusiju i dobijemo dodatnu energiju - to zvuči kao dobar plan. - Nismo očekivale odlaganje, ali koncentracija na mečeve i rivale ostaje ista. Jedino što je raspored sad malo teži. Međutim, ako dobro startujemo u drugoj fazi, dobićemo vetar u leđa i ništa od toga nam neće teško pasti. Kad ide dobro, sve ostalo pada u vodu i postaje nebitno. Neke stvari ne možemo da promenimo.

Ali naše devojke mogu da unesu malo živosti u iščekivanje mečeva i razbiju monotoniju preduge pripreme za jednog protivnika. Između analiza olimpijskog šampiona, ubačen je i poneki film.

PROČITAJTE JOŠ: KRPEŽ ŠLEZAK POSTIGLA 26 POGODAKA U UVODNOJ FAZI EP: Da ne ureknem, neka se nastave golovi i pobede

- Sad smo gledale "Snoudena", super je. Igramo karte, asocijacije, "partnerse", slušamo muziku - na razne načine "ubijaju" višak vremena Sanja i njene drugarice. - Fizički i psihički je naporno, i kada igraš, i kada ne igraš. Ali stvarno smo dobro pripremljene na sve.

Spremnost našeg tima ogleda se u neumornim pogocima Jovane Stoiljković.

- Već danima jedva čekamo da konačno počne drugi krug i da odigramo neki meč. Ova tri dana pauze već su nam se nekako odužila, a sada imamo još jedan... Teško nam to pada, nadam se nam sve ovo neće mnogo poremetiti ritam - poručila je Jovana Stoiljković, koja je ušla u sjajnu šutersku seriju.

PROČITAJTE JOŠ: Mališani iz Francuske navijaju za rukometašice Srbije

Najveći problem je paklen ritam i samo 25 sati predaha između duela sa Ruskinjama i Crnogorkama, koje su uhvatile zalet pobedom nad Švedskom i imaće tri dana odmora za duel sa našom reprezentacijom (ponedeljak 21.00). "Lavice" su se ekspresno vratile u igru za polufinale i u velikom su usponu forme.

Izabranice Ljubomira Obradovića samo će u utorak biti slobodne, a potom ih u sredu od 21 čas očekuje poslednji duel druge faze protiv Francuske.

- Sad moramo da odigramo tri utakmice u četiri dana, a ne znamo koji rival je teži. Sve tri selekcije su jake, igraju fizički veoma zahtevan rukomet. Neće nam biti lako, ali ne gubimo nadu - rekla je Jovana.

PROČITAJTE JOŠ: Katarina Krpež Šlezak najbolji strelac prve faze EP u rukometu

Srpkinje su dobile najteže moguće ukrštanje, jer su iz grupe B stigla dva favorita za osvajanje prvenstva - olimpijski šampion Rusija i svetski Francuska, koje trenutno imaju po četiri boda u grupi jedan. Pobeda nad Ruskinjama bila bi iznenađenje, ali naše dame veruju da mogu da se uključe u trku za polufinale.

- Iskusne su, imaju mnogo igračica u Ligi šampiona. U svakoj utakmici znaju šta rade i imaju dosta prednosti. Ali i mi spremamo neka iznenađenja, videćemo kako će funkcionisati odbrana 3-2-1, koja nam je do sada bila adut. Francuskinje su baš dobro pripremljene za ovo prvenstvo, ali imamo šansu - zaključila je Stoiljković.

TRI IGRAČICE BEZ MINUTA
LjUBOMIR Obradović još nije iskoristio sve raspoložive snage, a svežinu u narednim mečevima mogle bi da donesu tri igračice koje su prvu fazu presedele na klupi. U bekovskim rotacijama bile su Andrea Lekić, Jelena Lavko, Jovana Stoiljković, Tamara Radojević i mlada Aleksandra Vukajlović, a šansu još čekaju dva desna beka - Marina Dmitrović i Dijana Števin, odnosno Jovana Kovačević na levom.