DANILO Ikodinović je veoma emotivno proživljavao svaki poen odbojkašica Srbije, koje je na terenu fenomenalno predvodila njegova supruga Maja Ognjenović. Slavni vaterpolista je sam u svom domu gledao veliki duel Srbije i Italije, a posle je sa svojim prijateljima proslavio istorijski uspeh naših odbojkašica.

- Ma, pustimo finale. To se samo tako zove - u svom stilu priča Ikodinović. - Donekle je samo prva faza bila manje stresna. Iskreno, od prve njihove utakmice ja sam se tresao. Bio sam više uzbuđen nego kada sam igrao moje velike utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: OČEVE SUZE ZA ZLATNU TIJANU: “Novosti” u Bileći pratile dramatično finale sa Boškovićima

Trofejni vaterpolista priča da je pred put predosetio da će devojke da se domognu zlata.

- I Maja može da vam potvrdi da sam joj pre puta rekao da će biti svetske prvakinje. U odbojku se previše ne razumem, ali odlično poznajem vrhunski sport, znam šta je potrebno ekipi da se domogne krune, a one su sjajna družina. Fenomenalno su ih predvodile moja Maja, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović. Njih tri su podnele najveći teret. Ali, i ostale su bile sjajne - ushićen je Ikodinović.

Popularni Dača priznaje da mu nije bilo lako da gleda utakmice kraj malog ekrana:

PROČITAJTE JOŠ:
SRPKINjE VLADAJU SVETOM: Odbojkašice nezaboravnom pobedom nad Italijom osvojile istorijsko zlato na SP u Japanu! (FOTO+VIDEO) foto-galerija

- Teško mi je bilo, a tek mogu da zamislim kako je bilo Maji. Dok sam igrao uvek su me nervirale priče u stilu "nama je teško, nerviramo se, a vama je lako u bazenu". A ja dobro znam kako je bilo nama i mogu da osetim kako su one proživljavale ceo turnir.

EGAL U FAMILIJI
LEGENDA našeg vaterpola s ponosom ističe da ga je Maja Ognjenović dostigla po titulama:
- Sada smo egal u familiji. Oboje imamo zlato sa evropskog prvenstva, srebro sa olimpijskih igara i sada zlato sa svetskog prvenstva. Mislim da je Maju to dodatno motivisalo. Izjednačili smo se - sa osmehom priča uvek šarmantni Danilo Ikodinović.