Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je reprezentacija u izglednoj situaciji na Svetskom prvenstvu i da je dobro to što sama odlučuje o svojoj sudbini.

- U veoma smo izglednoj situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini, što je u sportu uvek najvažnije. Protivnici su žestoki. Ako iz druge faze izađemo "živi", onda smo zaista prekaljeni na završnom turniru i možemo da očekujemo najbolje vesti - rekao je Gajić u Varni.

PROČITAJTE JOŠ: VREME JE ZA POBEDU: "Orlovi" na velikim takmičenjima od 2011. nisu savladali "trikolore"

Srbija će danas igrati protiv Francuske prvu utakmicu druge faze svetskog šampionata, a potom joj za vikend slede dueli sa Argentinom i Poljskom.

Ekipa selektora Nikole Grbića ima 12 bodova, tri manje od Poljske, jedan više od Francuske, a šest od Argentine.

- Svaki bod, pobeda, set, praktično od prve utakmice igra veliku ulogu. Onih šest ekipa koje budu na završnom turniru će to zaslužiti jer je finale počelo praktično prvog dana. Videli smo da jedna pobeda pravi veliku prednost u drugoj fazi takičenja. Naša pobeda protiv Rusije je napravila veliku prednost za nas, a problem za Ruse i biće im veoma teško da uđu u šest najobljih - kazao je Zoran Gajić.

PROČITAJTE JOŠ: Odbojkaši protiv Francuza na startu druge faze SP; Grbić: Svaki bod i pobeda su važni

Plasman u treću fazu Svetskog prvenstva izboriće pobednici četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.