Moto trka "Nagrada Zrenjanina", druga po redu, biće održana u subotu i nedelju, 15. i 16. septembra, na licenciranoj stazi "Jugoistok-Ečka", koja se nalazi u sklopu industrijske zone u tom gradu.

Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i Auto-moto klub "Petrovgrad" iz Zrenjanina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom grada Zrenajnina.

Pomoćnik predsednika Auto-moto Saveza Srbije za moto sport Božidar Mihailović govorio je o karakteristikama staze duge 3.000 metara i najavio više od 50 takmičara koji će voziti ovu trku u disciplinama "Moto klasik" i "Roud rejsing" u kategoriji 125, a koje će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat.

- Takmičenje koje nas predstojećeg vikenda očekuje u Zrenjaninu je poslednje u ovoj takmičarskoj sezoni i to daje dodatnu atraktivnost događaju. Prisustvovaćemo najvećoj borbi za bodove, gde se određuju titule šampiona u tekućoj godini - rekao je Mihailović.

Kako je na današnjoj konferenciji rečeno, staza u industrijskoj zoni ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog šampionata, a uz nastavak saradnje, na toj stazi bi trebalo da se voze i discipline za međunarodni šampionat.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura podsetio je da grad Zrenjanin ima dugu tradiciju motociklizma, od 1976. godine, ali da je veliki značaj što je prošle godine dobijena licenca za stazu u industrijskoj zoni i da je to ujedno i prilika da se omasovi motociklizam i moto sport.

Jedan od najpoznatijih zrenjaninskih i srpskih motociklista Darko Todorov-Frajta takođe je podsetio na tradiciju motociklizma i izrazio zadovoljstvo što se ta tradicija vraća u Zrenjanin posle 30 godina.

- Staza u najavi je dobra budućnost za moto sport ne samo u Srbiji, već i regionu, a mi se trudimo da za predstojeću trku postojeća bude što bezbednija za takmičare i publiku - rekao je Todorov.