U BILO kom sastavu da igraju, cilj vaterpolista Srbije je uvek isti - medalja. Jer, oni su svetski i evropski šampioni. Tako je i ovog puta na FINA kupu koji danas počinje u Berlinu i traje do 16. septembra, bez obzira na to što je trofejni selektor Dejan Savić prilično izmenio sastav sa poslednjeg EP u Barseloni, gde su "delfini" odbranili zlato.

Ali, i rivali žele da sa trona skinu nerprikosnovenu generaciju. Današnji prvi rival Južnoafrička Republika (15.45) ne bi trebalo da predstavlja veću prepreku za "delfine", ali će, zato, SAD i Hrvatska biti i te kako opasni protivnici.

PROČITAJTE JOŠ: VATERPOLISTI SPREMNI ZA FINA KUP U BERLINU: "Delfini" žele zlato

- Naš glavni cilj je plasman u polufinale. Želimo da na delu vidimo naš tim, iz kojeg će neki igrači biti na IO u Tokiju 2020, a drugi su kandidati za 2024. - ističe selektor Savić. - Naravno, tradicija obavezuje i ako nam se ukaže šansa za medalju, pokušaćemo da je osvojimo.

Naši su protekle nedelje sparingovali u Beogradu sa Hrvatima, za koje mnogi tvrde da su i glavni kandidati za zlato u Berlinu, dok Amerikanci imaju talentovan i perspektivan tim, koji uvek protiv naših pruža maksimum.

A, selektor Savić na Svetskom kupu računa na: Dimitrija Rističevića, Lazara Dobožanova, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Viktora i Strahinju Rašovića, Radomira Drašovića, Sava Ranđelovića, Nemanju Vica, Đorđa Lazića, Ognjena Stojanovića, Mateju Asanovića i Gavrila Subotića.

GRUPA 1
UTORAK: Australija - Japan (19.00), Nemačka - Mađarska (20.30). Sreda: Australija - Mađarska (16.00), Nemačka - Japan (20.30). Četvrtak: Mađarska - Japan (19.00), Nemačka - Australija (20.30).
GRUPA 2
UTORAK: Srbija - JAR (15.45), Hrvatska - SAD (17.15). Sreda: Srbija - SAD (17.30), Hrvatska - JAR (19.00). Četvrtak: Srbija - Hrvatska (16.00), JAR - SAD (17.30).
U nokaut-fazu idu sve selekcije: četvrtfinale je u petak, polufinale u subotu, a finale u nedelju.