Posle filma “250 stepenika”, koji je govorio o trijumfu juniorske košarkaške reprezentacije Jugoslavije na SP u Bormiju, iz produkcije “PGM Network” stiže još jedno ostvarenje iz istog perioda.

Radi se o još jednom sportskom filmu - “Granica snova”. Film se bavi kandidaturom Beograda za domaćinstvo Letnjih olimpijskih igara 1992. godine.

- Ovo je priča o generaciji koja je sredinom osamdesetih godina prošlog veka umela da sanja, gradi i veruje kao nijedna pre ili kasnije u Jugoslaviji. Ovo je oda ljudima i gradu Beogradu, njihovom zajedničkom cilju i snu, koji se umalo ostvario…Film govori o 1986. kada je Beograd istakao kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara 1992. Prestonica Jugoslavije učestvovala je u prvoj, istorijskoj trci gradova. Bila je u konkurenciji sa Barselonom, Parizom, Amsterdamom, Brizbejnom, Birmingenom... Pripremi filma je prethodio višemesečni istraživački rad u Narodnoj boblioteci Srbije. Prikupljena su i podaci i građa iz Arhiva Beograda, Arhiva Jugoslavije, Matice Srpske, Filmskih Novosti - navodi se u sinopsisu.

Granica snova” biće emitovana u nedelju 26. avgusta na Drugom programu RTS od 21 čas.