Šok u Hrvatskoj. Odbojkaš vicešampiona države Mladosti Ribola iz Kaštele Andres Felipe Ruiz (22) je preminuo od srčanog udara. Vest o smrti odličnog igrača iz Kolumbije je i te kako potresla Ivana Rančića, koji bio trener nesrećnom odbojkašu, a trenutno se nalazi na pripremama reprezentacije Hrvatske.

- Ne mogu da dođem sebi. Taj momak bio mi je jedan od najomiljenijih igrača koje sam ikad trenirao. Nema ko ga nije voleo, od dvoranskog osoblja, ljudi iz kluba, predsednika, igrača. Od milja smo ga zvali Andrija jer je stvarno bio naš - ispričao je Ivan Rančić, trener Mladosti u kojem je Andres igrao.

Stigao je Kolumbijac u Kaštelu pre dve godine. Već u prvoj sezoni osvojio je titulu, pre šest meseci i hrvatski Kup. Na kraju ove sezone istekao mu je ugovor.

Pročitajte još: ŠOK U HRVATSKOJ: Fudbaler preminuo tokom utakmice

- Baš smo se nedavno čuli. Razmišljao sam da mu ponudimo novi ugovor. Bio je sjajan talenat, igrač za velike stvari. Nedostajala mu je još jedna sezona sa nama pre pravog iskoraka. Došao je u inostranstvo, želeo uspeh, a onda... - dodao je Rančić.

Od Andrije, kako su ga od milja, zvali, oprostili su se i saigrači:

- Danas je tužan dan za naš klub. Napustio nas je jedan od najomiljenijih igrača, dobri duh naše ekipe, naš Andrija Ruiz. Uvek ćeš biti deo naših srca, leti sad sa anđelima, nikad te nećemo zaboraviti', objavila je ekipa.

Pročitajte još: TRAGEDIJA U SKOPLjU: Srce ga izdalo na terenu

(24 sata.hr)