SIJASET takmičara uzrasta od deset do 81 godine okupilo se danas na Adi Međici na trećem Međunarodnom plivačkom maratonu. Učesnici su imali veliku podršku ljubitelja prirode, koji su odlučili da tropski dan provedu baš na tom mestu, pa su svi zajedno napravili pravi spektakl na novobeogradskom ostrvu.

Plivači - njih 120, oprobali su se u dve trke - jedna je bila na kilometar i po, a druga kilometar duža. U ženskoj konkurenciji na kraćoj deonici pobedu je odnela Reka Varga (Svim Star Bečej), sa postignutim vremenom 15:29,31, drugo mesto zauzela je Adel Tandi (Kanjiža), a treće Tamara Mesaroš (Kanjiža).

U muškoj konkurenciji, u trci na dva i po kilometra prvo mesto zauzeo je Farkaš Tamaš (Maraton, Bačka Topola), drugo mesto pripalo je Nikoli Adžiću (11. april, Beograd), dok je treći bio Boško Adžić (11. april).

U ženskoj konkurenciji u trci na dva i po kilometra koja se plivala i uzvodno i nizvodno i podrazumevala ceo jedan oplivani krug oko Ade Međice, prvo mesto je osvojila Jelena Jačanski (Vojvodina) sa vremenom 35:44,56, drugo mesto pripalo je Nataša Kekić (Snjim Star, Bečej), dok je treće mesto osvojila mlada Mina Mastilović (Spartak, Prozivka). Na kraju su najboljima dodeljene diplome, priznanja i pehari.