Srpski golman Strahinja Milić napustio je skopski Vardar, jer nije uspeo da ispuni zahtev stučnog štaba da pre početka sezone smrša, preneli su lokalni mediji.

Sprotski portali navode da je dva dana nakon početka priprema za ovu takmičarsku sezonu Milić sa Vardarom sporazumno prekinuo saradnju, jer je klub hteo da mu smanji platu zbog prekomerne težine.

Ta informacija još nije potvrđena od makedonskog rukometnog šampiona, ali je u izjavi nekim sportskim portalima to potvrdio Milić.

„U toku leta trebalo je da smanjim težinu, ali nisam uspeo u tome, pa su hteli da mi smanje platu. Klub mi je ponudio novi dogovor koji nije bio prihvatljiv za mene i odlučili smo da se raziđemo. Mislim da je tako najbolje posle svih ovih godina kvalitetne saradnje“, rekao je Milić za Spormedija (sportmedia.mk).

Portal Ekipa (ekipa.mk) navodi da će, prema najavama, već sutra biti ozvaničeno "sporazumno" raskidanje ugovora Vardara i Milića.

Nakon iformacije da Milić odlazi iz Vardara, prema Ekipi, pojavile su šekulacije da će karijeru produžiti u Nišu u Železničaru "pod palicom" Veselina Vujovića.

Srpski golman, koji je u Vardar došao 2012. iz Partizana, trebalo je u svojoj sedmoj sezoni u skopskom klubu preuzme mesto prvog golmana nakon što je otišao Arpad Šterbik.

Prema makedonskim sportskim portalima, ovo nije prvi put da popularni Džambo ima probleme sa težinom. Prethodno ga je tadašnji trerer Raul Gonzales suspendovao pred početak sezone 2014/15, ali je Milić nakon toga smršao dvadesetak kilograma.

Makedonski šampion Vardar ostao je sada samo sa jednim golmanom, srpskim reprezentativcem Dejanom Milosavljevim, koji je pre nekoliko dana potpisao trogodišnji ugovor.