NEMANjA Vico je već ostvario svoj san. Centar italijanskog Trsta na EP od 16. do 28. jula u Barseloni debitovaće na velikim takmičenjima. Rođeni Kotoranin (19. 11. 1994), dete Primorca sa 17 godina je došao u Partizan i odmah odlučio da crnogorsku kapicu zameni srpskom. Prošle godine se na Univerzijadi radovao zlatu, nada se podvigu i u srcu Katalonije.

- U dubini duše nadao sam se da će mi selektor Savić pružiti šansu. Sada razmišljam samo da opravdam poverenje i ispunim svaki zadatak. Želim da što više doprinesem ekipi i sanjam zlato - ističe Vico.

Nemanja je iz prave vaterpolo porodice. Otac Petar je sada trener u Primorcu, a pre nekoliko godina vodio je mladu reprezentaciju Crne Gore. Do 17 godine igrao je za selekcije "ajkula".

- Kada sam došao u Partizan video sam da mi njihov sistem rada prija i odmah sam odlučio da igram za Srbiju. Srećan sam što mi se velika želja ispunila - naglašava Vico.

Vico, koji je posle odlaska sa Banjice pre Trsta igrao za grčki Vuljagmeni, priznaje da oseća malo tremu:

- Ovo je ogromno takmičenje za mene i veliki izazov. Mislim da će trema da prođe čim počne prva utakmica, jer ako budem igrao u grču, neću moći da pomognem ekipi. Verujem da ću pružiti svoj maksimum.

Nekadašnji sidraš Partizana srećan je što će igrati uz jednog Duška Pijetlovića:

- Ponosan sam sam što sam deo ove sjajne družine. Kako Duško igra na mojoj poziciji od njega mogu mnogo da naučim. Zato upijam svaki njegov potez. On je sjajan profesionalac, igrač, čovek bez mane.

KORAK PO KORAK

"DELFINI" su otputovali u Barselonu, gde će dva dana da sparinguju sa Španijom. Startuju 16. jula protiv Rumunije, a u grupi D očekuju ih i dueli sa Rusijom i Slovačkom.

- Turnir je dug i idemo utakmicu po utakmicu. Mislim da možemo da osvojimo prvo mesto u grupi, a prva teža utakmica je u četvrtfinalu, gde očekujemo Mađarsku ili Italiju. Ali, imamo dovoljno vremena da se spremimo za "dan D" - ističe Vico.