Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić oceni je danas da bi svečani ispraćaj reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Barseloni ekipi mogao da znači kao dodatni igrač.

- Bio je to dan za igrače i sve što bi mi, funkcioneri, rekli moglo bi da bude suvišno. Muška ekipa je otputovala, u petak će i devojke i onakav ispraćaj može samo da im predstavlja, kako mi to vaterpolisti kažemo, igrača više. "Unika" i SC Milan Gale Muškatirović su dali veliki doprinos da čitava priča protekne u najboljem redu - rekao je Jelenić.

PROČITAJTE JOŠ: SPEKTAKULARAN ISPRAĆAJ VATERPOLISTA NA EP, Filipović: Idemo na zlato

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je juče za Barselonu, gde će od 16. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu, a Jelenić od muške selekcije očekuje osvajanje medalje, dok kod žena očekuje plasman među osam ekipa.

- Kod muškaraca borba za medalju, devojke bi volele plasman među osam. Mislim da imamo šanse da to uradimo. Verujem u oba sastava da će dati svoj maksimum. Nije lako obezbediti željene uslove, tek je ova ekipa dva i po meseca na čelu saveza koji ima veliki dug. Borimo se na više frontova. Podrška publike stigla je u pravi čas - rekao je Jelenić.