MILICA Nikolić je ponovo obradovala srpsku sportsku javnost. Na Evropskom seniorskom prvenstvu u Tel Avivu, prvog takmičarskog dana, najbolja srpska džudistkinja i uzdanica Crvene zvezde osvojila je bronzanu medalju (do 48 kg). U meču za bronzano odličje Nikolićeva je bila bolja od Belgijanke En Sofi Jura u produžetku, zlatnim bodom.

Za Milicu Nikolić Tel Aviv je sasvim sigurno mesto uspeha. Na EP za mlađe seniore 2016. upravo u ovom gradu odbranila je zlatnu medalju iz Bratislave 2015. Od EP u Parizu 2001, kada je Mara Kovačević osvojila bronzu za SRJ, medalja Milice Nikolić je prva seniorska medalja za Srbiju u ženskoj konkurenciji, čime se mlada džudistkinja još jednom upisala u sportsku istoriju.

- Ovo je dugo iščekivana medalja i došla je u trenutku kada sam se možda najmanje nadala. Presrećna sam, utisci su odlični. Opet sam postigla vrhunski rezultat u Tel Avivu. Želim da zahvalim svima na izuzetnoj podršci u timu, u mom matičnom klubu Crvenoj zvezdi, a posebno predsedniku Džudo saveza Srbije, Ivanu Todorovu - istakla je Milica Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ: U IZRAELU POČINjE EP U DžUDU: Kukolj brani titulu

Na putu do pobedničkog postolja Milica (treći nosilac) bila je bolja od Rumunke Monike Ungureanu (vazari). Za ulazak u polufinale savladala je Ukrajinku Marinu Černiak. Nažalost, u duleu koji je odlučivao o finalu odlična džudistkina Mađarica Eva Černovicki na samom kraju meča iskoristila je šansu i savaladala najbolju srpsku džudistkinju. Ipak za Nikolićevu je ostala mogućnost da u repasažu dođe do bronzanog odličja, što je i učinila.

Nažalost, u kategoriji do 57 kg, Jovana Rogić je završila takmičenje posle prve borbe, u kojoj je izgubila od domaće takmičarke Timne Nelson Levi.

TODOROV: ISPUNjAVAMO OBEĆANjA
IVAN Todorov, predsednik DžS Srbije je istakao:
- Pred EP smo obećali dve medalje u Tel Avivu. Sve što smo obećali, mi i ispunjavamo. Milica je na najbolji način opravdala poverenje. Sada mogu da kažem da očekujemo da ovo prvenstvo završimo sa tri medalje. Čestitke Milici i čitavom timu.

SPEC V.N.
Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić su čestitali Nikolićevoj na osvojenoj evropskoj bronzi.