MEČ odluke u Podgorici. Vaterpolisti su od juče u glavnom gradu Crne Gore, jer žele što bolje da se pripreme za sutrašnji (18.00) duel petog kola grupe A Svetske lige sa "ajkulama". Ulog je veliki - plasman na finalni turnir, a podmlađena selekcija Srbije može da izgubi i sa dva gola razlike, jer je u Nišu slavila sa 7:4.

- Očekujem uzbuđenja već od samog starta utakmice. Jesmo podmlađeni, ali mislim da smo i u ovom sastavu kvalitetniji od Crnogoraca. Iskreno, mislim da možemo da ih pobedimo - kaže Viktor Rašović.

Selektor Dejan Savić je odavno najavio da će u Svetskoj ligi igrati s podmlađenim sastavom. Branioce titule predvodiće Stefan Mitrović, Mandić, Jakšić, Ranđelović, braća Rašović... Tim će sa klupe, po ranijem dogovoru, da vodi pomoćnik Uroš Stevanović.

PROČITAJTE JOŠ: FILIPOV 250. GOL: Jubilej kapitena Srbije u Ligi šampiona

- Koliko god da smo mladi, imamo dovoljno iskustva za ovakve utakmice. Njihov najveći adut je Aleksandar Ivović, s kojim su 50 odsto jači. Znam da će sve učiniti da nas pobede, ali verujem da imamo snage da im se odupremo - podvlači mlađi Rašović (na slici).

Nažalost, Nemanji Uboviću centru Srbije i OSC je prekjuče u meču mađarskog prvenstva protiv BVSC prst napukao na tri mesta tako da mu sledi pauza. Umesto njega šansu će dobiti Toholj, koji će biti u paru sa Lazićem.

Crnogorce 20. aprila očekuje gostovanje u Rumuniji. Tabela: Srbija 9, Crna Gora 3, Rumunija 0 bodova.