Pobedio je Entoni Džošua na „Vembliju“ Vladimira Klička i poneo titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji. Odmah posle tog duela je izazvao Tajsona Fjurija koji je ekspresno prihvatio poziv.

U intervjuu za „Skaj Sports“ je Fjuri u svom stilu pričao o predstojećoj borbi i obećao lagan trijumf protiv sunarodnika.

- Mogu da pobedim Džošuu boksujući jednom rukom vezanom iza leđa.U ovom trenutku postoji samo jedna borba, najveća na svetu i to nije tajna. To je meč dvojice teškaša, Entonija i mene. Samo jednu borbu svet želi da vidi, ja sam još broj jedan na planeti i to svi znaju. Gledali ste meč sa Kličkom i videli ste u kakvoj je situaciji bio protiv Vladimira koji mene nije mogao ni da udari – priča Fjuri.

Tajson se trenutno nalazi u svom trening kampu u Marbelji i nije boksovao još od novembra 2015. godine kada je pobedio upravo Klička. Revanš između njih dvojice je odlagan par put, da bi na kraju bio i otkazan. Tada je Fjuri upao u depresiju, počeo da koristi kokain što je rezultiralo oduzimanjem bokserske licence. Ipak, očekuje se da bi Odbor za kontrolu britanskog boksa trebalo da mu je vrati sledeće nedelje.

- Čak mi ne treba ni zagrevanje, bio sam van ringa isto koliko i Kličko, ali je razlika što on ima 41, a ja 28 godina. Čestitam Entoniju što je prošao situaciju na život i smrt protiv starog čoveka, ali treba da budemo realni, ja sam najbolji u diviziji. Uvek može biti samo jedan „teškaš“, posebno u našem delu sveta, a ovde sam to ja.

Na kraju je prokomentarisao borbu na krcatom „Vembliju“.

- Bila je fantastičan borba, veoma zabavna i navijao sam da ga Entoni razbije. Pitam se samo šta bi ljudi danas pričali da ga je Kličko dovršio u šestoj rundi. Čupao sam ovo malo kose što mi je ostalo, jer sam bio zabrinut da bi to moglo da nas košta milione. Ipak, Džošua je pokazao mnogo u toj borbi, da može da padne i da se vrati, pokazao je ono od čega su šampioni stvoreni – zaključio je Fjuri.

Tajson Fjuri je slavio u svih dosadašnjih 25 borbi (18 nokautom), dok je Džošua u svih 19 borbi nokautirao rivala.