OD Petra Nenadića retko se mogu čuti one izjave "biće teško, daćemo 110 odsto mogućnosti". Ubojiti bek naše reprezentacije pogađa u srž problema, kao kad trese mrežu sa devet metara. Pred put na EP u Poljskoj (15-31. januar), gde se naš tim sastaje sa domaćinom, Francuskom i Makedonijom, govorio je o javnoj tajni da su rukometaši Srbije već prežaljeni u "grupi smrti", iz koje tri selekcije idu dalje.


- Svesni smo da se mnogi ljudi hrane našim neuspehom i biće srećni ako ne ostvarimo plasman u drugu fazu - naglasio je povratnik u nacionalni tim. - Bio sam u reprezentaciji dugi niz godina, prošao sam mnogo selektora. Prvi put mi se dešava da igrači nisu omalovažavani od trenera. Samo nas je još jedan, čije ime sad neću spominjati, tako podržavao.


Nenadić je svestan da navijači ne očekuju mnogo od Srbije na ovom šampionatu, ali moli da se unapred ne stvara negativna enegrija.


- Zamolio bih, ne da podržite mene i ostale iskusnije igrače, već ove mlađe. Treba im samopouzdanje i vera, jer će mnogima ovo biti prvo takmičenje. Jako nam je to važno, oni su nam preko potrebni u narednim godinama. Hajde da barem malo razmišljamo pozitivno pred ovaj šampionat - poručio je iskusni as.

DOMAĆINI, PA FRANCUZI

NAŠ tim nastupa u A grupi u Krakovu, a već u prvom kolu ide na domaćina. Duel sa Poljskom na programu je u petak od 20.30, a potom sledi dan pauze. Raspored ne ide naruku "orlovima", koji već u drugom kolu u nedelju (18.15) igraju sa Francuzima, a tek na kraju idu na nešto lakšeg rivala, Makedoniju (19. januar, 18.15). Tri ekipe izboriće plasman u drugu fazu, a prenose se bodovi osvojeni protiv ekipa koje su prošle dalje.