U prisustvu članova porodice, bivših klupskih i reprezentativnih saigrača, brojnih prijatelja i poštovalaca, ministra odbrane Bratislava Gašića, kao i izaslanika predsednika Republike Srbije, u sreduje na seoskom groblju u Žiči, nedaleko od istoimenog Nemanjićkog manastira, sahranjen iznenadno preminuli Dejan Brđović, jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena.

Proslavljeni odbojkašiznenada je preminuo u svojoj 50. godini u ponedeljak uveče u svom porodičnom stanu u Beogradu i to neposredno po povratku iz Poljske gde je radio kao trener tamošnjeg prvoligaša Espadona. U svojoj bogatoj karijeri Brđović je 300 puta nosio dres reprezentacije sa kojom je na međunarodnim takmičenjima osvojio brojna odličja, nastupao je za kraljevačku Ribnicu, Crvenu Zvezdu, grčki Olimpijakos i AEK, italijanske klubove Asistel, Loretu, Lube, španske Orestijadu i Auseldu, kao i kragujevački Radnički u kojem je po završetku igračke započeo - trenersku karijeru.

Prethodno, komemorativnoj sednici u sali Skupštine grada Kraljeva, osim čelnika lokalne samouprave, predstavnika Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog, Sportskog i Odbojkaškog saveza Srbije, delegacija grada Beograda, Novog Sada, Makedonije i Crne Gore, prisustvovali su i Brđovićevi reprezentativni saigrači Željko Tanasković, braća Vladimir i Nikola Grbić, Andrija Gerić, Vladimir Batez, Slobodan Boškan, Igor Vušurović, Đorđe Đurić, Veljko Petković, Vasa Mijić, kao i brojni igrači i treneri sa kojima je vojevao odbojkaške bitke u klubovima za koje je nastupao.

- Dejan je bio veliki igrač, najveći, i veoma dobar čovek i prijatelj. Sarađivali smo i u reprezentaciji i Crvenoj Zvezdi. Japanska poslovica kaže da kad čovek umre, rodi se jedna zvezda, a ja poručujem da kada je naš Deki preminuo, rodilo se celo sazvežđe – rekao je Bogdan Sretenović, opraštajući se od Brđovića u ime Odbojkaškog saveza, trenerske organizacije i Crvene Zvezde.

U ime nekadašnjih saigrača, od Dejana se oprostio naš dugogodišnji reprezentativac Željko Tanasković.

- Da sam znao da ću mom velikom prijatelju Dejanu da držim govor na ovom tužnom skupu pred njegov odlazak na večni počinak, možda se nikad ne bih ni bavio odbojkom – rekao je Tanasković. - Zajedno smo ušli u reprezentaciju još 1986. godine, zajedno se radovali uspesima, i tugovali u neuspesima. Veliki čovek je otišao u legendu, a mi ćemo se potruditi da ne padne u zaborav.

Posle opela koje su pred porodičnom kućom Brđovića u Žiči služili sveštenici žičke eparhije u prisustvu nekoliko stotina prijatelja, rođaka, komšija, saigrača i poštovalaca, posmrtni ostaci legendarnog odbojkaša, uz zvuke Zmaj Jovine pesme „Tiho noći“ sahranjeni su na obližnjem seoskom groblju.

PROČITAJTE JOŠ:
* Partizan promovisao Šaranova i Jovanovića, Iliev: Obećavam vrhunska pojačanja, nekoliko bombi
* Spartak blokirao Zvezdu zbog duga od 300.000 evra za Plavšića
* Ćurković: Ne plašim se direktnih pokušaja uplitanja politike u rukovođenje klubom
* Benfika suspendovala Đuričića
* Murinjo - “kralj” ili “đavo”
* Hidinkova poruka fudbalerima Čelsija: Pogledajte se u ogledalo!
* Vujošević apeluje: Prodajte Partizan, ali ozbiljnom čoveku
* Rukometaši počeli pripreme: Iz druge faze u Rio