RUKOMETNI "vanzemaljci" ponovo su u akciji. U utorak je u Šapcu obeležen veliki jubilej - 30 godina od titule prvaka EvropeMetaloplastike. Igrači koji su sredinom osamdesetih proneli slavu kluba i doneli dva pehara najjačeg takmičenja, okupili su se u gradu na Savi i evocirali uspomene na duele protiv Atletika, Hafnafjordura, Steaue, Plzena.

Prvu titulu šampiona Evrope 1984/1985. osvojili su: Bašić, Isaković, Vujović, Vuković, Mrkonja, Portner, Cvetković, Milošević, Ignjatović, Tanasić, Lukić, Spasojević i Đukanović. Treneru Pavloviću pomagali su Živković i Fajfrić. Predsednik kluba bio je Dušan Maričić.

Da su neprikosnoveni u Evropi, šabački rukometaši potvrdili su i u sezoni 1985/1986. Na putu do finala eliminisali su Borac iz Banjaluke, Magdeburg i tim Steaue iz Bukurešta. U dve finalne utakmice bili su uspešniji od ekipe Vibžeže iz Gdanjska.

U utorak je odigrano nekoliko utakmica mlađih kategorija Šapčana, a kruna obeležavanja tri decenije od titule bio je duel seniora šabačkog i banjalučkog tima, bivših šampiona Evrope.