NE prođe nedelja a da Nemanja Petrić ne bude proglašen za odbojkaša utakmice u kojoj je njegova Modene ostvarila važnu pobedu u borbi za prvo mesto u prvenstvu Italije.

Primač Srbije je svoju srećnu zvezdu pronašao na Apeninskom poluostrvu, a prošlog leta je iz Peruđe prešao u redove nekadašnjeg višestrukog prvaka Evrope.

- U Modenu sam došao zbog trofeja, jer sam želeo da napredujem, pobeđujem. Uspeli smo posle 17 godina da osvojimo Kup. Iz utakmice u utakmicu dobijam nagrade, koje me motivišu da još više radim - oseća se skromnost u Petrićevom glasu.

Nemanja nije ostavio dubok trag u srpskoj klupskoj odbojci, jer se posle dve godine u Mladom radniku otisnuo u podgoričku Budućnost. Potom je igrao za belgijski Lenik, odakle je prešao u Peruđu.

- U Peruđi je bilo fenomenalno. Za tri godine smo od Druge lige stigli do finala Kupa i prvenstva Italije. Naparavili smo bum, svi su pričali o nama - kaže Petrić.

"Orlove" ove godine očekuju EP i Svetska liga, a početkom 2016. i evropske kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Evropa ima mnogo kvalitetnih reprezentacija i teško je izboriti Igre. Ali, ja u svakom slučaju vidim Srbiju u Riju. Na EP se nadam dobrom plasmanu, a očekujem da konačno zaigramo i na finalnom turniru Svetske lige - kaže Petrić.

Dugo je Nemanji trebalo da se izbori za mesto među 12 u našem A timu.

- Često sam bio među 15... Nadao sam se da ću jednog dana igrati na vrhunskom nivou, u klubu najjače lige na svetu i da ću biti standardan u reprezentaciji. Strpljenje i vera u rad pomogli su mi da to i ostvarim - kaže Petrić, ne opterećujući se da li će biti deo startne postave. - Svako od nas želi da igra i pomogne reprezentaciji. Nikola Grbić je taj koji odlučuje koliko će ko da igra. Uvek sam spreman da odigram najbolje što mogu. Mislim da imamo sjajnu mladu reprezentaciju i verujem da ćemo u bliskoj budućnosti ostvariti dobre rezultate.

ŽELIMO LIGU ŠAMPIONA
- MODENA je trenutno prva na tabeli, a osnovni cilj je plasman u Ligi šampiona. Normalno je da želimo duplu krunu. Verujem u ekipu, jer igramo lepo, raznovrsno, atraktivno. Imamo dosta preduslova za vrhunske rezultate - ističe Petrić.