Tantalove muke su završene. Mihail Dudaš je morao na operaciju zbog povrede Ahilove tetive koja mu nije davala mira mesecima. Jedan od najboljih srpskih atletičara pokušavao je na sve načine da reši taj problem, ali na kraju je jedina opcija bila da ode “pod nož”.


Nažalost, sjajni desetobojac neće putovati na Evropsko prvenstvo u Cirihu (12-17. avgust), jer mu predstoji duža pauza od nekoliko meseci. Ipak, mladi as nije klonuo duhom, naprotiv, bio je raspoložen i za šalu nekoliko sati posle hirurškog zahvata u Helsinkiju.


- Operisao sam Ahilovu tetivu, ono gde me je mama držala kad me je utapala u reku da ostanem besmrtan - kroz smeh je Dudaš uporedio sebe sa junakom grčke mitologije.


Ovom momku ništa ne može da skine osmeh sa lica. Čak ni činjenica da neće moći da nastupi na takmičenju za koje se dugo spremao. Ove godine je radio i u Kaliforniji, trenirao je vredno, ali uzalud. Bol nikako nije prestajao.


- Obavio sam preglede u Helsinkiju i odmah su me savetovali da idem na operaciju, koja je prošla vrlo uspešno. Jednostavno, nekad je to najbolje rešenje, po cenu da preskočim najbitnije takmičenje u godini. Došlo je vreme da zaista stavim tačku na sve muke - poručio je uvek vedri Novosađanin.


Osvajač bronze na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Geteborgu 2013. propustio je zimus i planetarni šampionat u zatvorenom, ali će taman početi da se sprema za EP u Pragu 2015.


- Lekari su mi preporučili da mirujem nekoliko meseci, a onda punom parom počinjem da radim za sledeću sezonu. Uveren sam da ću dogodine biti još jači i brži, da ću treninge uraditi bolje nego ikad i da ću pokazati celom svetu koliko zaista vredim - optimista je Mihail Dudaš.