ALEKSANDRU Okoliću se polako ispunjavaju dečački snovi. Kada je prvi put u rodnoj Modriči uzeo odbojkašku loptu poželeo je da jednog dana zaigra u reprezentaciji Srbije. I san mu se ostvario minulog vikenda, u malom slovenačkom mestu Kanal, gde su "orlovi" u dva prijateljska meča savladali "zmajčeke" sa 3:2 i 3:1.

- Kada me je selektor Igor Kolaković pozvao na pripreme bio sam iznenađen, ali i počastvovan. O našem najboljem timu sam maštao od kada sam napravio prve odbojkaške korake. Nisam zadovoljan kako sam igrao u prvom meču, ali trudim se maksimalno i nadam se da će drugi put biti bolje - priča Okolić.

Aleksandar je odbojkašku azbuku naučio u Modriči. Sa 15 godina se preselio u Beograd, zaigrao za sve naše mlađe selekcije. Sa kadetima je osvojio evropsko i svetsko zlato, ali sa juniorima, kako sam kaže, nije ispunio ono što se od njih očekivalo.

- U mlađim selekcijama izgradio sam pobednički mentalitet. Jeste da su u juniorskoj konkurenciji izostali rezultati, ali nisam gubio korak. Sada sam među seniorima.

Kao svaki dečak imao je uzore. U Modriči je igrao na svim pozicijama i upijao svaki potez Ivana Miljkovića. Kada su ga u Zvezdi poslali na blok idol mu je postao i Marko Podraščanin:

Okolić obećava da će raditi iz sve snage, da se nada da će napredovati:

- Moje je da se pokažem i dokažem, a selektor će odlučiti koga će povesti kao četvrtog blokera. Ako i ne prođem, sigurno ću mnogo naučiti. Rad sa vrhunskim profesionalcima može samo da mi koristi.

KOLAKOVIĆ: ŠANSA MLADIMA
SELEKTOR Igor Kolaković je bio zadovoljan prikazanim u Sloveniji:

- Trudio sam se da svima pružim šansu. U Sloveniji smo odigrali dve dobre utakmice, koje su za mlade igrače bile veliko iskustvo. Put nam je prijao i pred nastavak priprema za Svetsku ligu. Žao mi je što će neki od njih morati da napuste reprezentaciju, ali su pokazali da u budućnosti možemo da računamo na njih.

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Aleksandar Okolić
Datum i mesto rođenja: 26. 6. 1993, Modriča
Visina, težina: 205 cm/92 kg
Pozicija: bloker
Klubovi: Modriča, Crvena zvezda
Trofeji: evropski i svetski prvak sa juniorskom selekcijom, višestruki prvak države i osvajač Kupa.