ŽELEO je da se igra loptom na travi, ali je brzo shvatio da je lakše kroti u vodi. Nikola Jakšić je tek napunio 16 godina, a već je velika nada našeg vaterpola.

- Počeo sam da treniram fudbal, ali, kako mi nije išlo, prešao sam na plivanje, a potom na vaterpolo. Vežbam već osam godina i stvarno mi dobro ide - priča Nikola Jakšić, koji se u Banjici kali za Partizan Rajfajzen.

Igra na poziciji centralnog beka i pravi je izdanak crno-bele škole. Ne boji se konkurencije, smatra da je rad presudan za ulazak u prvi tim Partizana, ali i reprezentacije.

- Mnogo mi znači što Banjica igra u Superligi. U bazenu vidiš ko ti je konkurencija, s kim ćeš igrati, osetiš velike igrače od kojih možeš mnogo da naučiš - kaže Jakšić.

Kao tinejdžer poštuje sve igrače, ali se nikom ne sklanja sa puta:

- Uvek pokušavam da dam sve od sebe. Volim da se nadmećem sa asovima, da vidim koliko još moram da radim da bih jednog dana igrao na njihovom nivou.

Nikola priznaje da su mu uzori Vanja Udovičić i Vladimir Vujasinović.

- Pokušaću da budem kao oni. Imam sreću da mi je trener Vujasinović od koga mogu mnogo da naučim. Igrao sam i protiv Vanje, stvarno se vidi da su najbolji igrači na svetu. A najteže je čuvati Duška Pijetlovića, najboljeg centra na svetu - ističe Jakšić.

Za omladinsku reprezentaciju debitovao je prošle godine na SP u Australiji, gde je osvojio bronzanu medalju.

- Atmosfera je odlična, nema ljubomore. I ovog leta nas očekuje žestok rad, nadam se da ću igrati na SP do 20 i EP do 18 godina - kaže Jakšić.

Bez obzira što ide u drugi razred Šest beogradske gimnazije često trenira dva puta dnevno. Odličan je đak i zahvalan profesorima, a naročito razrednoj Slavki Bajić na razumevanju. Nada se da će jednog dana zaigrati i sa mlađim bratom Petrom (12).

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Nikola Jakšić
Datum i mesto rođenja: 17. 1. 1997, Beograd
Visina, težina: 196 cm /86 kg
Pozicija: centralni bek
Klub: Partizan Rajfajzen, Banjica
Trofeji: bronza na omladinskom SP u Australiji