Obećali – ispunili. I podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije ne zna za milost. Izabranici Dejana Savića su u petom kolu grupe B Svetske lige u Barseloni nadigrali Španiju sa 8:6 (1:3, 2:1, 4:0, 1:2).


Selektorova odluka da na delu vidi igrače sa šireg spiska bila je pun pogodak. Istina, početak je bio traljav, ali to je bilo i razumljivo, jer je u ekipi bilo čak četiri debitanata (braća Rašović, Marković i Matović) i petorica potencijalnih članova najboljeg tima. To su Španci iskoristili i poveli sa 3:0.

Ubrzo su se naši konsolidovali, zaigrali čvršće u odbrani, na golu su blistali Pijetlović i Mitrović, a u napadu su bili sigurniji iz minuta u minut. Evropski prvaci su se polako oporavljali od početnog šoka i uspeli su golovima Mandića 2 i Ćuka da na veliki odmor odu sa minusom od jednog gola – 3:4.

Zato su eksplodirali u trećoj deonici. Blistali su u napadu, a u odbrani su spustili vodenu zavesu. Domaćin nikako nije imao rešenje u napadu, a naši su serijom 5:0 stekli nedostižnu prednost – 8:4. Domaćin je u finišu uspeo samo da ublaži poraz.

Osim naše selekcije iz Evrope na finalni turnir Svetske lige od 11. do 16. juna u Rusiji plasirali su Crna Gora, Mađarska i domaćin.

BAZEN u Barseloni. Gledalaca: 1.400. Sudije: Sadekov (Rusija) i Tot (Rumunija). Igrač više: Španija 8 (5), Srbija 5 (3). Peterci: Španija 1 (0), Srbija 1 (1).
ŠPANIJA: Pinedo, Guteres, Agiran, Eksribano, Molina 2, Mingel, Esteljer, Espanjol 1, Vales 2, Perone, De Lero 1, Tebar.
SRBIJA: Gojko Pijtelović, Strahinja Rašović, Mandić 2, Marković, Šaponjić 1, Eškert, Ćuk 3, Viktor Rašović, Matović 1, Ubović, Dedović 1, Vapenski, Branislav Mitrović