Čuveni ruski rvač Aleksandar Kareljin, koji kao član delegacije Ruske dume boravi u državnoj poseti Srbiji posetio je danas Olimpijski komitet Srbije i razgovarao sa predsednikom Vladom Divcem.


- Kareljin jedan je od najvećih olimpijskih heroja svih vremena. Svaka prilika za razgovor sa takvim sportistom je veliko zadovoljstvo. On je prijatelj srpskog sporta i voljan je da nam svojim iskustvom pomogne u daljem razvoju olimpijskog sporta u Srbiji, a posebno rvanja - rekao je Divac.


Kao poslanik, Kareljin obavlja i funkciju predsednika Odseka za međunarodne odnose Ruske dume.


- Veliko je zadovoljstvo što sam se sreo sa Divcem. Razgovarali smo kao prijatelji. U Srbiji se uvek oseća kao kod kuće - rekao je Kareljin.


Susretu u Olimpijskoj kući prisustvovali su i potpredsednik OKS Ivan Todorov, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i predsednik Rvačkog kluba Partizan Rajko Baltić.


Kareljin je pored zlatnih olimpijskih medalja u Seulu, Barseloni i Atlanti, kao i srebra u Sidneju, osvojio i devet svetskih i 12 evropskih titula, a u izboru Međunarodne rvačke federacije (FILA) proglašen je za najboljeg rvača 20. veka.