GORAN Rađenović se krajem devedesetih godina prošlog veka dokazivao u Budvanskoj rivijeri i Bečeju, ali od kada se otisnuo u Italiju, kao da je zaboravljen u srpskom vaterpolu. Slavni igrač, jedan je od malobrojnih koji je u isto vreme bio evropski, svetski i olimpijski pobednik. Ipak, to mu nije pomoglo da dobije bilo kakvu šansu u VSS. Poslednjih godina vodi omladinsku školu slavnog Pro Reka.


- O mestu selektora i ne razmišljam. Mislim da sam van svih opcija. Uvek sam otvoren za bilo kakvu saradnju, razgovor, ali, koliko vidim, na mene se ne računa, ne mogu da dobijem šansu za bilo šta. Ništa se nije promenilo u odnosu od pre nekoliko godina kada smo iskazao želju da radim i da se usavršavam u Savezu - ističe u telefonskom razgovoru Rađenović.

IMAMO I IGRAČE I TRENERE SLAVNI vaterpolista veruje da će reprezentacija sačuvati visok rejting:
- Trofeji su jedino merilo i samo tako možemo da sačuvamo ugled. Srećom, imamo i igrače i trenere. Važno je da svako radi svoj posao i da se drugom ne meša.


 

Iskusni stručnjak, uz pomoć interneta prati sve što se dešava u zemlji. Ne krije da je iznenađen načinom na koji je Dejan Udovičić napustio kormilo reprezentacije:


- Ja sam iz starije generacije, gde se znalo šta je struka, šta su igrači, ko je predsednik Saveza, Stručnog saveta, ko je selektor, ko je kapiten ekipe, ko je najstariji, a ko najmlađi. Hijerarhija mora da se poštuje da bi se ispoštovao sistem i samo tako može da se uspe. U ovom slučaju nije bilo tako, nesporazum je izašao u javnost, desilo se da igrači smenjuju selektora, a dobro se zna da se tako ne radi - naglašava Rađenović.


Legendarni vaterpolista priznaje da se zbog poslednjih događaja u VSS ne oseća nimalo prijatno u Italiji:


- Znam kako komentarišu sukob u našoj organizaciji. Istina, ništa mi ne govore, ali osećam, vidim, što nije nimalo pohvalno za nas. Međutim, i dalje poštuju Srbiju. Znaju da i kada nije u formi, opet je kandidat za medalju, a kada jeste, da je zlato njeno.