Popularni kviz "Milioner" posle nekoliko godina ponovo se emituje u Hrvatskoj, a jednom učesniku pitanje o srpskom teniseru Novaku Đokoviću donelo je veliku sumu novca.

Kviz se sastoji od 15 pitanja, a nakon petog i desetog takmičaru je zagarantovana osvojena suma novca. Tokom kviza, svaki učesnik može da koristi tri pomoći: pitaj publiku, pola-pola i pozovi prijatelja.

Pročitajte još - JAPANAC U TRANSU ZBOG ĐOKOVIĆA: Preselio se u Pančevo, jeo po 100 ćevapa, a upoznao idola tek u Tokiju (VIDEO)

U petoj epizodi nove sezone kviza "Milioner" jedan takmičar je na desetom pitanju, koje mu obezbeđuje zagarantovanu sumu od 32.000 kuna (nešto više od 4.200 evra odnosno 500.000 dinara) imao pitanje koje je glasilo:

7 AU + 1RG + 5W + 3US =?

Ponuđeni odgovori su bili: A) Novak Đoković, B) Pit Sampras, C) Rafael Nadal i pod D) Rodžer Federer.

Vođenom računicom i dobrim poznavanjem tenisa, takmičar je eliminisao španskog tenisera Nadala jer ima više osvojenih pehara na Rolan Garosu.

Posle toga je bez razmišljanja odbacio i Samprasa, ostajući u dilemi između švajcarskog i srpskog tenisera.

Odluka je ipak "pala" na Novaka Đokovića, što je i bio tačan odgovor na 10. pitanje i obezbedio je sebi i zagarantovanih 32.000 kuna.

U nastavku kviza dao je odgovor na još jedno pitanje, ali ipak na 12. nije znao odgovor tako da mu je srpski teniser doneo sumu od čak pola miliona dinara.