OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“: ZAGREB

SARADNjA Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića biće mnogo duža od Vimbldona, ali Goran želi da o tome više kaže Nole kada dođe vreme, potvrdio je za "Novosti" jedan bliski prijatelj proslavljenog osvajača Vimbldona.

Dvojica vrhunskih tenisera, od kojih je Ivanišević završio karijeru kao igrač, već neko vreme su u kontaktu kako bi dogovorili saradnju. Ivanišević, koji je nedavno ponovo postao otac, uvek je bio pun hvale za Noleta, koga smatra vanserijskim igračem, "jakim Balkancem", koji uvek ima snagu za najbolje rezultate. Već četiri meseca Ivanišević nikoga ne trenira, ali je baš u tom periodu dogovorena saradnja sa Novakom.

- Oni se odlično razumeju, obojica su jakog temperamenta, ali emotivni istovremeno, razumeju se. Goran se jako veseli saradnji - rekao nam je Ivaniševićev prijatelj.

U teniskim krugovima u Hrvatskoj uvereni su da će saradnja dvojice velikana dugo da traje.

- Goran može Noletu da pomogne savetima kako dalje usmeriti njegovu briljantnu karijeru. Jako ga poštuje, smatra da je jedan od najvećih igrača svih vremena, a uostalom i Ivanišević je imao čarobnu i neponovljivu karijeru - kaže naš sagovornik.

Pročitajte još PORED ĐOKOVIĆA, SRBIJA IMA JOŠ ADUTA NA VIMBLDONU: Opasni gde god se pojave!

Da se već bacio na posao na novom radnom mestu, Ivanišević je potvrdio u Londonu.

- Neobično je sve to, malo nenadan poziv došao je pre nekoliko dana. Malo sam se iznenadio, putovao sam za Švedsku, Nole je hteo da dođem i ranije, ali imao sam "senior tur" još ranije dogovoren - rekao je Ivanišević za "Sport klub" - Došao sam na prvi trening. Nažalost, izgleda da ću moći da budem tu samo prve nedelje jer opet imam obaveze. Pokušavam da ih odložim, mada je toliko toga... Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, dosta se toga stavi sa strane.
Pre Novaka, osvajač Vimbldona iz 2001. sarađivao je sa još dvojicom igrača sa balkanskih prostora, sunarodnikom Marinom Čilićem i Crnogorcem koji ima kanadski pasoš, Milošem Raonićem.

- To je veliko priznanje za mene kao trenera jer ne bira Novak bilo koga niti po tome jesi li mu drag ili ne. Ako možeš da pomogneš, izabere te i drago mi je što su odabrali mene i što je Marjan Vajda saglasan sa tim. Super je bilo na prvom treningu, nadamo se da će ta saradnja potrajati.

Pročitajte još NOVAK, PRED ŽREB ZA VIMBLDON, DOBRO RASPOLOŽEN I SPREMAN ZA ODBRANU TITULE: Još sam gladan trofeja

ZNAMO SE DOBRO
Ivanišević je objasnio i kakva je saradnja u pitanju.

- Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se nas dvojica. Bio sam mnogo puta s njim na terenu, ali sad sam prvi put s njegove terena. Malo smo porazgovarali o mom viđenju njegove igre, tehničkim stvarima. Evo, sad ćemo se malo da se bolje upoznamo, zbližimo, pa ćemo da sednemo i vidimo za dalje

Goran Ivanisevic aux côtés de Djokovic ? (C’est le monsieur en blanc à côté de Marian Vajda) #wimbledon #TennisExtra pic.twitter.com/QR5QEmA2vB