Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je 33. masters titulu u karijeri.

Trijumf nad Stefanosom Cicipasom 6:3, 6:4 doneo mu je treći trofej na turniru u Madridu.

Mladi Grk nije pronašao rešenje za sjajnu igru srpskog asa, koji će ovom titulom uvećati prednost koju ima na vrhu ATP liste.

18:42 - PRVI SET

Posle bacanja novčića Cicipas je izabrao da na startu meča servira Novak.

1:0 Grku je, posle odličnog riterna, pripao prvi poen na meču. Uspeo je da namuči Novaka u startnom gemu, ali je Đoković ipak poveo.

2:0 Brejk za Novaka! Prvi teniser sveta je na servis Cicipasa došao do dve brejk lopte. Grk je spasao prvu pogodivši liniju, ali je posle naredne razmene udaraca lopticu poslao u aut.

3:0 Sigurna overa brejka. Đoković za sada potpuno kontroliše tok meča dok se Cicipas muči da odgovori srpskom teniseru.

3:1 Tek prvi gem za mladog Grka u ovom madridskom finalu. "Dropšot" udarcima i odličnim kretanjem uspeo je da smanji zaostatak.

4:1 Novak pun samopouzdanja korača ka osvajanju prvog seta. Cicipas još nijednom nije uspeo da ugrozi servis svog protivnika. Sada Novak odličnim kretanjem i "dropšotom" na kraju osvaja novi gem.

4:2 Bio je Đoković blizu novog brejka, ali je Grk prvi došao do prednosti, a onda je na identičan način kao Novak u prethodnom gemu stavio tačku na ovaj.

5:2 Ne pronalazi Stefanos rešenje za servis Novaka, kog sada samo gem deli od osvajanja prvog seta. Skoro svaka duža razmena udaraca na mreži pripala je Đokoviću, koji uporno "šeta" svog protivnika duž osnovne linije.

5:3 Dva dobra servisa donela su Cicipasu dva laka poena, ali je naredna dva prepustio srpskom asu. Ponovo dobar servis, a onda i as - tako je Grk uspeo da produži prvi set.

6:3 Odlično je Novak otvorio još jedan gem na svoj servis. Poveo je 40:0, ali je prvu set loptu "protraćio" neiznuđenom greškom. Ipak, već naredna odvela ga je korak bliže trofeju. Đoković vodi 1:0 u setovima.

19:26 - DRUGI SET

0:1 Osvaja Cicipas prvi gem na svoj servis u drugom setu. Pokušava da se vrati u meč i uz samo jedan izgubljen poen dolazi do prednosti.

1:1 Đoković uzvraća na identičan način. Grk deluje iscrpljeno, a Novak to koristi.

1:2 Posle nove neiznuđene greške Cicipas je u neverici gledao ka svom boksu, dok je Đoković došao do dve brejk lopte. Međutim, naredna tri poena pripala su Grku, koji je dobrim servisima poremetio Novaka na osnovnoj liniji.

2:2 Ponovo bez previše problema Đoković dolazi do novog gema. Izgubio je dva poena na svoj servis, ali i dalje veruje vrlo samouvereno.

2:3 Cicipas je bez problema poveo 40:0, ali je naredna dva poena prepustio Novaku, najpre neiznuđenom, potom i duplom servis greškom. Ne predaje se Grk tako lako i ponovo dolazi do prednosti u drugom setu.

3:3 Đoković je sa laganih 40:0 bio na pragu osvajanja novog gema, ali je Cicipas izlaskom na mrežu i odličnim "dropšotom" uspeo da smanji zaostatak. Ipak, vrlo brzo je srpski as rešio i ovaj gem u svoju korist.

3:4 Uspeo je Stefanos da podigne nivo agresivnosti u svojim udarcima i sve sigurnije deluje u ovom meču.

4:4 Bez izgubljenog poena Novak poravnava rezultat u drugom setu.

5:4 U veoma važnom gemu na servis Cicipasa naš teniser je došao do dve brejk lopte. Deseti "bekhend viner" na meču doneo mu je veliku psihološku prednost, a Stefanos narednu loptu šalje u aut. Đoković će servirati za 33. masters titulu.

6:4 Bledo izdanje Cicipasa donelo je Novaku prednost 30:0. Mladi Grk je uspeo da osvoji naredni poen, ali je Đoković posle jednog sata i 27 minuta igre došao do dve meč lopte. Ipak, sa dve neiznuđene greške ispustio je prednost u ovom gemu i morao debelo da se pomuči za novu meč loptu. I treću je prokockao poslavši lopticu u aut. Smeč mu je doneo četvrtu, a sa njom jedošla i titula u Madridu.