Američki teniser Džon Izner rekao je posle poraza u finalu Majamija da je Rodžer Federer bio previše dobar za njega i da se nada da njegova povreda leve noge nije ozbiljna.


Švajcarac je u dva seta pobedio Iznera, koji je branio titulu na domaćem terenu i tako došao do novog trofeja.


- Nisam odigrao sjajan meč i naterao me je da platim za to. Bilo je nekoliko igrača koji bi dobro kontrolisali moj servis, ali Rodžer to radi malo drugačije. Bio je blizu i vrlo dobro reagovao na moj servis, morao sam stalno da izlazim, pogotovo u prvom setu. Znao sam da će danas dobro odigrati, a s druge strane ja nisam bio na pravom nivou u prvom delu igre, to je sigurno – rekao je Izner.


PROČITAJTE JOŠ Federer osvojio masters u Majamiju


Amerikanac se u drugom setu suočio i sa bolom u levoj nozi, ali je istakao da još uvek nije siguran koliko je povreda ozbiljna.


- Rodžer je bio previše dobar, u prvih pet gemova je sve bilo u redu, ništa me nije mučilo. Onda se pojavila čudna bol na vrhu mog stopala, nadam se da nije ništa ozbiljno, ali videćemo.


Ovogodišnje izdanje turnira u Majamiju odigrano je na novom mestu, a Izner je do finala na “Hard Rok” stadionu došao bez izgubljenog seta.


- Bio je strašan osećaj, igrao sam u neverovatnoj atmosferi, ali me je noga ubijala. Nije da bih inače pobedio u ovom meču, da se razumemo, ali mislim da sam mogao da učinim meč zanimljivijim. Atmosfera je bila sjajna, mislim da su i igrači i navijači uživali, zaista je neverovatno. Voleo bih da sam mogao da pružim bolju igru i zanimljiviji meč – završio je Izner.