Iznenađenje se dogodilo u Majamiju. Osvajanje sedme titule na Floridi je, bar za ovu godinu, ostao samo san za Novaka Đokovića. Glavni “krivac” za to je Roberto Bautista Agut koji je slavio posle preokreta - 1:6, 7:5, 6:3.


Srpski teniser je tako posle ranog ispadanja u Indijan Velsu, ranije nego što je očekivano, završio takmičenje i na narednom Mastersu.


- Roberto je dobar igrač i čestitam mu na preokretu. Ipak, ovo je meč koji nisam smeo da izgubim. Imao sam mnogo šansi, toliko prilika sam propustio - priča Đoković.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ ZA NOVAKA U MAJAMIJU: Bautista Agut velikim preokretom do četvrtfinala


Interesantan je podatak koji kaže da Novak od kada je tri godine uzastopno (2014, 2015. i 2016.) osvajao ova dva turnira, da od tada nije uspevao da dođe ni do četvrtfinala.


- Nije prvi put da rano ispadnem na ta dva takmičenja, u prošlosti sam bio uspešniji, tako da ću morati da razmislim malo o načinu pripreme za sledeću sezonu. Jednostavno, previše stvari se događalo van terena i sve to je malo uticalo na mene. Nisam bio u potpunosti zdrav ni u Indijan Velsu ni ovde. Malo sam “zarđao”, ali čovek se uči dok je živ.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Đoković - Agut 6:1, 5:7, 3:6


Sada će napraviti malu pauzu pred početak sezone na šljaci. Još uvek nije poznato hoće li igrati na turniru u Monte Karlu (od 14. do 21. aprila).


- Odrastao sam na šljaci, volim da igram na toj podlozi. Moraću da pružim znatno bolje partije nego što je to bio slučaj ovde - zaključio je Đoković.


Na njegovom zvaničnom sajtu je kao prvi naredni turnir prijavljen Madrid (od 5. do 12. maja), ali su promene moguće.