Put Novaka Đokovića do trofeja na mastersu u Majamiju se nastavlja.


Srpski teniser je u trećem kolu turnira na Floridi savladao Federika Delbonisa - 7:5, 4:6, 6:1 posle dva sata igre.

22:43 - PRVI SET

1:0 Novak je odlično otvorio meč. Poveo je 40:0, i uz jedan as i jedan izgubljen poen osvojio prvi gem.

1:1 I Delbonis je siguran, takođe uz jedan izgubljen poen dolazi do prvog gema na meču.

2:1 Đoković s nulom osvaja treći gem uvodnog seta.

3:1 Novak prvi dolazi do brejka. Imao je Argentinac vođstvo 40:15, ali je srpski teniser uspeo da osvoji naredna četiri uzastopna poena i dođe do dva brejka prednosti već na startu duela.

4:1 Novak je potvrdio brejk, iako je Delbonis opasno pretio da odmah uzvrati oduzimanjem servisa. Od prvog poena u gemu, koji je pripao Argentincu, videlo se da ga izgubljeni servis nije uzdrmao, pa čak i kada je Novak poveo sa 40:15 nije "spuštao gard" već je uspeo da dođe do izjednačenja. Ipak, naredna dva poena pripala su prvom reketu sveta za potvrdu brejka.

4:2 Uz dva izgubljena poena, Delbonis prekida mini seriju Novaka od tri vezana osvojena gema.

5:2 Novak osvaja sedmi gem bez izgubljenog poena i dolazi nadomak osvajanja prvog seta. Delbonis servira za ostanak u setu.

5:3 Propustio je Novak priliku da završi prvi set na servis rivala. Poveo je 0:30, došao do brejk lopte, ali je Argentinac uspeo da se izvuče i potom prvu gem loptu pretvori u poen za ostanak u setu.

5:4 Delbonis je uspeo da vrati brejk i to na veoma ubedljiv način. Poveo je 0:40, Novak je uspeo da sačuva jednu brejk lotu, ali je Argentinac drugu priliku pretvorio u poen za potpuni rezultatski povratak.

5:5 Uz jedan izgubljen poen, Argentinac osvaja treći uzastopni gem i poravnava rezultat u prvom setu.

6:5 Novak je osigurao taj brejk, iako je Delbonis bio na dobrom putu da još jednom oduzme servis Srbinu. Poveo je Argentinac 0:30, ali je Đoković sa četiri uzastopna poena uspeo da prekini mini seriju rivala.

23:34 - DRUGI SET

1:0 Novak je siguran na otvaranju drugog seta. Osvaja gem bez izgubljenog poena.

1:1 Delbonis uzvraća osvajanjem gema s nulom.

2:1 Brzo i bez mnogo problema Novak, uz jedan izgubljen poen osvaja treći gem drugog seta.

3:1 Isto kao u prvom setu, posle sigurnih uvodnih servis gemova, Novak prvi dolazi do brejka u četvrtom gemu. Delbonis je duplom servis greškom omogućio Đokoviću dve uzastopne prilike da mu oduzme servis, prvu je uspeo da sačuva servis vinerom, ali je drugu Srbin pretvorio u poen za treći brejk u dosadašnjem toku meča.

3:2 Argentinac odmah uzvraća brejkom. Videlo se od starta gema da je Delbonis spreman da napravi problem Novaku, poveo je 0:30, ali je srpski as uspeo da osvoji naredna dva poena i poravna rezultat. Ipak, Argentinac je sa dva vrhunska vinera uspeo da oduzme servis Đokoviću i tako ga spreči da već na polovini drugog seta zakorači ka trijumfu.

3:3 Delbonis je potvrdio brejk, iako je Novak poveo 0:30. Ipak, tri uzastopna servis vinera omogućili su mu gem loptu, koju je iskoristio bekend vinerom.

3:4 Prvi put na meču Delbonis vodi. Argentinac je u mini seriji od tri vezana gema, od kojih su dva bila na Novakov servis. Do drugog brejka u drugom setu Delbonis je stigao uz jedan izgubljen poen i malu Đokovićevu pomoć, pošto je Srbin na brejk loptu napravio duplu servis grešku.

3:5 Delbonis je izdržao sve napade Đokovića, spasao tri uzastopne brejk lopte i potvrdio brejk, čime je došao nadomak osvajanja drugog seta. Tri neiiznuđene greške donele su Novaku dve vezane prilike da oduzme servis rivalu, koji je asom i servis vinerom uspeo da se izvuče u tom trenutku. Nekoliko trenutaka kasnije, Delbonis je duplom servis greškom poklonio Đokoviću treću priliku da mu oduzme servis, ali je potom Argentinac "pustio ruku" i sa tri vinera došao do dva gema prednosti.

4:5 Posle četiri uzastopno osvojena gema Delbonisa, Novak ostaje u setu, osvojivši deveti gem bez izgubljenog poena.

4:6 Asom i servis vinerom Delbonis osvaja odlučujući gem drugog seta, koji je rešio u svoju korist bez izgubljenog poena.

00:17 - TREĆI SET

1:0 Iako je Dellbonis pretio (15:30), Novak je uspeo da, uz dva izgubljena poena, osvoji uvodni gem odlučujućeg seta.

1:1 Delovalo je, posle 40:0 da Argentinac neće imati težak zadatak da poravna rezultat, ali je s dve greške dao nadu Novaku da može do preokreta. Ipak, posle dve greške, usledio je as servis, za poravnanje rezultata u trećem setu.

2:1 Uz dva izgubljena poena, pri vođstvu 40:0, Novak zadržava minimalnu prednost.

3:1 Kao u prethodna dva seta, u četvrtom gemu Novak oduzima servis rivalu i dolazi do dva gema prednosti. Delbonis je duplom servis greškom omogućio Novaku dve vezane brejk lopte, od kojih je prvu srpski as pretvorio u poen vredan osvajanja gema.

4:1 Servis vinerom, uz jedan izgubljen poen, Novak potvrđuje brejk i dolazi nadomak plasmana u narednu rundu takmičenja.