NEPUNIH deset godina je Filip Kolšrajber čekao priliku da ponovo pobedi Novaka Đokovića i dočekao je u trećem kolu Indijan Velsa - 6:4, 6:4.

Nije to bio onaj Novak iz 2009. godine koji se probijao ka svetskom vrhu, ali nije bio ni blizu onog Novaka koji trenutno u rukama istovremeno drži tri grend slem titule. Od samog nastavka meča, prekinutog dan ranije zbog oluje, Nemac je pokazao sigurnost, koja se uvećevala sa svakim novim dobijenim poenom, za razliku od prvog tenisera na svetu.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Đoković-Kolšrajber - 4:6, 4:6

Novak je koliko-toliko u prvom setu uspevao da prikrije probleme u igri, ali samo do sedmog gema u kojem je Kolšrajber iskoristio brejk loptu i kasnije, pre svega zahvaljujući Đokovićevim greškama, osvojio prvi set.

PROČITAJTE JOŠ: KIŠA NE REMETI NOVAKA: Počele pripreme za Vimbldon (VIDEO)

Ni slika na početku drugog seta se nije promenila. Nemac je lako dolazio do poena, dok je Đoković nastavio da se muči, dopustivši rivalu čak dva brejka, ali i zabrinuo navijače usporenim krenjama po terenu. Da je ipak sve u redu s njegovim zadravljem, pokazao je u osmom gemu vrativši jedan brejk (3:5), zatim i u devetom koji je sigurno osvojio na svoj servis. Ali, prekasno da zaustavi Kolšrajberov juriš u osminu finala i duel sa Gaelom Monfisom...