OD prvog do poslednjeg meča verovala sam da će Laci uspeti i presrećna sam zbog njega. Istovremeno sam i plakala što nismo zajedno tamo, što i ovaj trenutak ne možemo da podelimo - kaže, za "Novosti", Judit Đere, sestra mladog tenisera Lasla Đerea, koji je u nedelju osvojio ATP turnir 500 u Rio de Žaneiru.


- Znam koliko je truda uložio u sve ovo i srećna sam što se on isplatio, sigurna sam da je i on zadovoljan. Čuli smo se telefonom i jako smo bili uzbuđeni oboje, kao da još ne možemo da verujemo - dodaje Jutka.


PROČITAJTE JOŠ: Đere: Upisao sam se, fudbalski rečeno, u listu strelaca i sada je sve lakše


Laslo je trofej posvetio roditeljima, koji su preminuli od raka. Majka Hajnalka ga je napustila pre sedam godina, a otac Čaba, koji mu je bio velika podrška, umro je pre dva meseca. Svojom izjavom rasplakao je i najtvrđa srca.


- Plakala sam i ja kod kuće. Toliko pomešanih osećanja za kratko vreme - dalje će ponosna sestra. - Jedva čekam da se vidimo, da dođe kući u Sentu. Znam da ima puno obaveza, da ga čeka put u Sao Paulo, Čile, možda i Majami, ali se nadam da ćemo se za tri ili četiri nedelje videti.


PROČITAJTE JOŠ: ĐERE SA SUZAMA U OČIMA: Mama, tata, ovo je za vas!


O uspesima mladog i talentovanog tenisera naš list je pisao pre šest godina, kada je osvojio prestižni turnir Oranž boul. Tada nam je sagovornik bio njegov pokojni otac Čaba, koji je pričao o Laslovoj ljubavi prema tenisu, ali i trudu i zalaganju koje ulaže da bi došao do uspeha.


Laslo i Judit sa majkom