Britanac Endi Marej, koji se oporavlja od operacije kuka, ima velike šanse da se vrati tenisu, smatra njegova majka Džudi Marej.


Marej je pre dve nedelje imao operaciju kuka, koji ga dugo muči i zbog kojeg je najavio mogući kraj karijere najkasnije do Vimbldona, ali Džudi veruje da karijera nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta još nije gotova.

- Mislim da još uvek ništa nije gotovo. Niko još uvek ne zna. Ono što znam da bi Endi učinio sve što je moguće da sebi stvori šansu da ponovo igra. Mislim da može ponovo da igra, ali takođe mislim da je on svestan da postoji mogućnost da do toga ne dođe - rekla je Džudi Marej za agenciju AP.

Ona dodaje da Endi mora da razmišlja i o životu posle teniske karijere.

Pročitajte još MAREJU UGRAĐEN METALNI KUK: Nadam se da je ovo kraj mojim bolovima

- Endi je pametan momak, ima razna interesovanja i posle tenisa može da se bavi mnogim stvarima. On ima mladu porodicu, mora da razmišlja o kvalitetu svog života do samog kraja. Ono što je najvažnije jeste da se posle 20 meseci oslobodio bola - izjavila je Džudi.

Endi Marej je u karijeri dva puta je bio šampion Vimbldona, a 2013. godine postao je prvi Britanac koji je posle 77 godina osvojio titulu na terenima Ol Ingland kluba.
Bio je i šampion US opena, a u kolekciji ima i dva olimpijska zlata osvojena u Londonu 2012. i Rio de Zaneiru 2016. godine.

Na prvom mestu ATP liste proveo je 41 nedelju.