FED reprezentacija Srbije je, posle dramatičnog meča sa Hrvatskom (2-1), napravila i treći od četiri koraka do plej-ofa za popunu Svetske grupe (18-19. april). Poslednji će pokušati sutra, na istom mestu, u britanskom gradu Batu, protiv boljeg iz meča Velika Britanija - Mađarska, koji će odlučiti pobednika druge grupe.


Pobedonosni bod za Srpkinje, posle 1-1 u snigl mečevima, ostvarile su junakinja dana Olga Danilović i Aleksandra Krunić, koje su pobedile hrvatski dubl Dariju Jurak i Anu Konjih - 1:6, 6:1. 6:4.

Rivalke su žestoko krenule u ovaj obračun, za samo 21 minut su osvojile prvi set, pa se činilo da će potpuno materijalizovati uspon Done Vekić u singlu koji je prethodio ovom meču. Međutim, Olga i Aleksandra su u sledećem setu uzvratile rezultatski istom merom, da bi u odlučujućem setu kod 2:2 napravile brejk. Nisu dozvolile rivalkama da uzvrate, i na kraju pobednički podignu ruke.


PROČITAJTE JOŠ: FED kup: Teniserke Srbije savladale Tursku, sledi Hrvatska

Olga Danilović je pobedila Janu Fet sa 2:6, 6:2, 7:6 (9:7), iako je loše startovala, čak je i u drugom setu dopustila protivnici da napravi brejk za 1:2, a onda je potpuno počistila s terena. U trećem setu pokazala je ogromnu psihološku nadmoć, i posle taj--brejka slavila.


Pod utiskom tog duela, Alekandra Krunić je započela okršaj sa Donom Vekić - 6:1, 5:7, 1:6. Superiorno je osvojila prvi set, ali se u drugom Hrvatica potpuno vratila u igru, stigla 1:5 i servis-gem za izjednačenje. Ipak, Aleksandra je taj, ali i naredni gem na servis rivalke uspela da "ukrade", da dođe do 5:5. Nije imala snage za novi uzlet, iako je spasla čak četiri set lopte na svoj servis. Petunije uspela. A onda se u trećem setu čuvala. Kao da je znala da će joj snaga trebati za dubl. I bila je u pravu.