RAMEuz rame sa Samprasom, ne samo po broju grend slem trofeja (14). Novak Đoković je šesti put proglašen za tenisera godine u izboru Međunarodne teniske federacije. Nagrada "ITF svetski šampion" je još jedna potvrda dominacije Srbina ove sezone. Simona Halep trijumfovala je kod dama.

- Veoma sam počastvovan što sam ponovo proglašen za ITF svetskog šampiona - rekao je Đoković, koji je pet godina zaredom dobijao ovo priznanje, počev od 2011. - Posebno sam ponosan na ovaj uspeh posle svega što sam prošao fizički ove godine. Deo mene uvek je verovao da mogu da se vratim na vrh. Veoma sam zadovoljan što sam se pridružio Pitu Samprasu po broju ovih nagrada.

PROČITAJTE JOŠ: ČILIĆEVA PORUKA ZA SLEDEĆU SEZONU: Mogu da stignem Novaka, Rafu i Rodžera

Srpski teniser je u 2018. osvojio Vimbldon i Ju-Es open, čime se izjednačio sa legendarnim Amerikancem po broju najvećih trofeja. Ispred su sad samo Federer (20) i Nadal (17), čije će brojke naš as pojuriti već sledeće sezone.

Posle kraćeg boravka u Beogradu, Novak se vratio u Monte Karlo, gde je nastavio pripreme za 2019. Već krajem meseca očekuje ga egzibicioni turnir u Abu Dabiju.

PROČITAJTE JOŠ: Štepanek: Novaka je probudio Agasijev i moj odlazak