Posle prvog meča plej-ofa Dejvis kupa za opstanak u Svetskoj grupi i status nosioca na žrebu naredne godine, Srbija je protiv Indije u Kraljevu povela sa 1:0. Prednost našoj teniskoj reprezentaciji, istina teže nego što se očekivalo, doneo je Laslo Đere koji je sa 3:1 (3:6, 6:4, 7:6, 6:2) za tri sata i 11 minuta savladao Ramkumara Ramanatana.

Priželjkivali su i očekivali naši teniseri pune tribine kraljevačke hale sportova, ali je prvi meč pratilo samo par stotina gledalaca. Ipak i u takvoj atmosferi, nije izostala podrška našem Laslu Đereu, a publika nije štedela dlanove da aplauzom nagradi svaki njegov uspešan potez.

Na startu meča Ramanatan se, međutim, bolje snašao, nametnuo je svoj ritam i sredinom seta napravio brejk - 2:4. Stečenu prednost Indijac je rutinski sačuvao i rešio prvi set u svoju korist.

Uprkos povredi zgloba, rastrčao se Đere u drugom periodu, povećao broj direktnih poena i u finišu seta uspeo da slomi otpor Ramanatana, oduzme mu servis i stigne do izjednačenja u meču.

Srpski igrač je već u ranoj fazi trećeg seta napravio brejk, ali je uporni Indijac već u sledećem gemu uzvratio istom merom. Tek u taj-brejku, rezultatom 7:2, Đere konačno pravi preokret za svoje prvo vođstvo u ovom susretu -2:1.

I u četvrtom setu morao je naš teniser da prolije dosta znoja i uloži dosta truda kako bi borbenog Ramanatana definitivno oborio na pleća. Na kraju mu je to i uspelo za prvi bod Srbije u ukupnom skoru ovog „okršaja“.

- Osetio sam veći pritisak nego kada sam debitovao u reprezentaciji pred 20.000 ljudi u Francuskoj. U početku sam se borio i sa sobom i sa protivnikom, ali sam izuzetno zadovoljan što sam Srbiji doneo prvi poen i upisao svoju prvu Dejvis kup pobedu u karijeri. Tokom meča sam osetio bol u zglobu i nadam se da nije ništa ozbiljno. Napravili smo prvi korak, ali posao još nismo završili - rekao je Laslo Đere posle meča.