Dvojica velikih šampiona i dobrih drugara stajali su jedan pored drugog na dodeli pehar. Novak Đoković sa onim namenjenim prvaku i Huan Martin Del Potro koji je posle suza uspeo da nabaci osmeh na lice.

Tokom intervjua na terenu podsetili su srpskog igrača da pre sezone na travi nije bio preveliki optimista. Od tada je osvojio dva pehara na najvećim turnirima, Vimbldon i Ju-Es open.

- Bili su to teški trenuci, sa operacijama, problemima sa laktom, shvatio sam kroz šta je sve Huan Martin prolazio. Iz svega toga naučiš nešto, kada si dole, u tim momentima koji nisu bili laki. Trudio sam se da izvučem najbolje iz sebe i da dođem do ove pozicije. Sve to uz podršku voljenih, dece, supruge, mog tima, svi oni su bili uz mene - rekao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK POKORIO NjUJORK: Đoković preko Del Potra do titule!


To mu je bio 14. grend slem trofej po čemu se izjednačio sa Pitom Samprasom.

- Nadao sam se da će biti ovde, on je moj idol - pričao je Novak i onda zastao:

- Pre svega ovoga zaista moram da čestitam Delpu što je verovao u sebe i što se posle svih problema vratio u svetski vrh.

Potom je pohvalio navijače i zahvalio se Džonu Mekinrou koji mu je predao trofej.

- Izgledalo je kao da je fudbalski meč u nekim momentima zbog sjajnih navijača. Hvala im, atmosfera je bila odlična, nisu prelazili tu liniju poštovanja. Naravno, volim i Džona. Hvala na peharu - našalio se Đoković.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Đoković-Del Potro 6:3, 7:6, 6:3

Argentinac je imao samo reči hvale na račun Srbina.


- Moj veliki prijatelj. Zaista volim da ga gledam kako igra. Svaka čast na pobedi i čestitam mu na uspehu. Nisam srećan zbog konačnog ishoda, ali je on ovo zaslužio - kaže Del Potro.

Prošlo je devet godina od kada je igrao finale u Njujorku i tada savladao Rodžera Federera.

- Imao sam velike probleme sa ručnim zglobovima, višestruke operacije. Ju-Es open je moj omiljeni grend slem i ponosan sam što sam uspeo ponovo da dođem do finala.

PROČITAJTE JOŠ: KORACI OD SEDAM MILjA: Đoković za manje od četiri meseca sa 22. pozicije stigao u sam vrh ATP liste


Na kraju se na španskom zahvalio svima koji su bili uz njega.

- Hvala ekipi, prijateljima i svima onima koji su me podržavali. Celoj Argentini. Ljubav i podrška svih njih su za mene značajni koliko i taj pehar - zaključio je dobroćudni div iz Tandila.