Bivši rumunski teniser Ilije Nastase danas je dva puta privođen u Bukureštu zbog saobraćajnih prekršaja - najpre jer je vozio automobil pod dejstvom alkohola i odbijanja da uradi alko test, a potom zbog toga što je vozio skuter bez dozvole.

- Pošto je bio vidno alkoholisan, traženo je da uradi alko test, čemu se opirao i vređao policajce - navela je policija koja je rano jutros privela Nastasea i otvorila istragu protiv njega, a potom ga pustila na slobodu.

Šest sati kasnije, policija je ponovo zaustavila 71-godišnjeg Nastasea, pošto je na skuteru prošao kroz crveno svetlo. On je, pri tom, skuter vozio bez dozvole koja mu je oduzeta nakon prvog prekršaja.

PROČITAJTE JOŠ: Nastase izbačen iz Fed kupa posle vređanja novinarke i Serene Vilijams

Nastase, nekadašnji najbolji teniser sveta, priznao je da je pio pivo, ali je tvrdio da ga je policija maltretirala i bacila na zemlju prilikom prvog privođenja.

Tokom drugog provođenja, Nastase je snimljen kako ismeva policajce i kako ih optužuje da se ponašaju kao milicija iz doba komunizma.

Nastase je početkom februara platio 20.000 dolara kazne Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) zbog uvreda i "nedoličnog ponašanja" tokom meča u Fed kupu. On je tada suspendovan iz Fed i Dejvis kupa do 2019, a iz sporta do 2021. godine.

Nastase je ranije rasistički vređao teniserku Serenu Vilijams, ali se izvinio, uz ocenu da su mediji "preuveličali" događaj.