TPUŠTANjE kompletnog stručnog štaba pre godinu dana bila je neuspela šok-terapija. Izbegavanje operacije donelo je samo još veće probleme. Novak Đoković ispravio je obe greške - posle hirurške intervencije na laktu i poziva Marijanu Vajdi da se vrati u boks, srpski teniser obnovio je saradnju i sa bivšim kondicionim trenerom Gebhardom Fil -Gričom.

Kao i u slučaju slovačkog trenera, dogovor je usmen i privremen, uz mogućnost da se ozvaniči opet na duže staze po završetku sezone na šljaci. Pored Austrijanca, u boksu na turniru u Barseloni danas se pojavio i Pepe Imaz, lajfkouč iz Marbelje, u društvu Novakovog brata Marka.

Pročitajte još USPEH ČUVA VAJDU U BOKSU: Đoković na sve načine šalje poruke da već na šljaci želi povratak u vrh

Fil-Grič je zamenio Marka Panikija, koji nije uspeo da spremi našeg igrača u teškom periodu rehabilitacije. Italijan je slabo putovao sa njim i bilo je jasno da će nekada prvi reket planete morati da potraži drugo rešenje. U SAD je njegova kondicija bila očajna, glatko je poražen na startu Indijan Velsa i Majamija.

Posle nekoliko dana treninga sa Vajdom u Marbelji, srpski teniser izgledao je bolje u Monte Karlu, ali Slovak je upozorio da pitanje kondicionog trenera hitno mora da se reši. Nije bilo previše vremena za razmišljanje, Fil Grič je slobodan i odmah se odazvao pozivu. Kao i Marijan, nije se raspitivao o uslovima, dužini saradnje, već je odmah prionuo na posao.

Pročitajte još Vajda: Interesantno je, Novaku sam već dao sve što sam mogao

Đoković je opet okupio polovinu svog drim-tima, jer iz šampionskog stručnog štaba nedostaju samo Miljan Amanović, koji sada sarađuje sa Milošem Raonićem i Boris Beker.

NAJSPREMNIJI UZ GEBHARDA
GEBHARD Fil Grič je vodio računa o fizičkoj spremi našeg asa u periodu od 2009. do 2017, kada je često nazivan najspremnijim teniserom na planeti.