Amerikanci su poveli. Sem Kveri je u prvom meču u dvorani "Čair" savladao Lasla Đerea sa 7:6, 2:6, 5:7, 4:6.

Srpski teniser se odlično borio, dobio prvi set, imao prilike i u trećem, ali je iskustvo i kvalitet američkog igrača na kraju doneo prevagu.

Sledeći na terenu su Dušan Lajović i Džon Izner, dok su u subotu na programu dublovi, dok bi u nedelju, ako ne bude promena, trebalo da igraju Lajović-Kveri, pa Đere-Izner.


ČETVRTI SET

Već na startu četvrtog seta Kveri pravi brejk i dolazi do prednosti (0:1). Američki igrač je potvrdio brejk, posle čega je Laslo dobro odservirao (1:2).

Imao je Kveri priliku da u petom gemu verovatno reši svaku dilemu pošto je na servis srpskog igrača imao prednost od 0:30. Laslo je uspeo da se vrati i da ostane u igri (2:3).

Napao je Đere, tri puta imao "đus" (40:40), ali bez šanse za brejk, tako da je Kveri sve bliži trijumfu (3:4).

Imao je Laslo dve brejk lopte (15:40) i priliku da se u potpunosti vrati u meč, ali je Sem izvukao odlične servise i uspeo da zadrži brejk prednosti (3:5).

Vodio je Đere sa 40:15, počeo da greši, dozvolio rivalu da dođe do meč lopte, ali je uspeo da se izvuče i da dobije gem. Kveri servira za meč (4:5).

Počeo je deseti gem Đere idealno, došao do 0:30, izašao na mrežu, imao priliku da dođe do tri uzastopne brejk lopte, ali je poslao lopticu u mrežu. Nervoza zbog propuštene šanse, dobri servisi Kverija i loptica koja je završila daleko u autu su mu doneli trijumf (4:6).

TREĆI SET
U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča, koji je trajao 14 minuta, mladi srpski teniser je uspeo da sačuva servis, iako je Kveri imao četiri brejk lopte. Posle velike borbe, Đere je treću gem loptu pretvorio u poen za 1:0 u trećem setu.

Bez većih problema obojica igrača čuvaju svoje servis gemove. Posle pet gemova srpski igrča vodi sa 3:2.

Imao je Laslo 0:30 i priliku da dođe do brejka, ali je Kveri odlično odservirao i izjednačio na 3:3. Posle toga, ponovo sigurni servisi, pa Sem servira za opstanak u meču (5:4).

Kveri osvaja gem na svoj servis, potom dolazi do brejk lopte, a Đere šalje lopticu u aut, pa Amerikanac ima priliku da servisom dođe do drugog seta (5:6). Kveri koristi prvu set loptu i dolazi do vođstva (5:7).

DRUGI SET
Već na otvaranju drugog seta na terenu je velika borba. I Đere i Kveri pokušali su da oduzmu servis rivalu u uvodnim gemovima nastavka meča, ali nisu uspeli da odu dalje od 40:30 - 1:1.

Prvi brejk na meču, posle 16 odigranih gemova pravi Kveri. Imao je Amerikanac dve uzastopne brejk lopte, Đere je prvu spasao, ali je prilikom druge napravio neiznuđenu grešku i omogućio rivalu da mu oduzme servis. Kveri je u narednom gemu, uz jedan izgubljen poen, as servisom overio brejk prednosti.

Razigrao se američki teniser, oduzeo je drugi servis Đereu, ovoga puta forhend vinerom, bez izgubljenog poena. Vodi 4:1. Uz dva izgubljena poena Kveri je potvrdio i drugi brejk, posle čega je Đere, takođe, uz dva izgubljena poena, prekinuo seriju rivala - 5:2.

Kveri osvaja drugi set uz jedan izgubljen poen u osmom gemu - 6:2.

PRVI SET
Đere je dobro počeo meč, imao je priliku da već u prvom gemu oduzme servis rivalu, koji je sa tri uzastopna as servisa spasao brejk loptu i poveo 1:0. Usledila su dva lako dobijena servis gema oba tenisera, bez izgubljenog poena, Kveri vodi 2:1.

Posle prvog gema u kojem je Đere imao brejk loptu, svi naredni su završeni bez i najmanjeg uzbuđenja. Mladi srpski teniser je dva gema osvojio uz jedan izgubljen poen, dok je Kveri u petom i sednom gemu prepustio rivalu po dva poena. Amerikanac vodi 4:3.

Prvi put na meču Kveri je pokušao da ugrozi servis Đereu, poveo je 0:30, ali je mladi srpski teniser osvojio naredna četiri poena i sačuvao je servis, posle čega su usledila dva lako i brzo završena gema za 5:5 u prvom setu.

Đere je napao servis rivala u 11. gemu, dva puta je uspeo da izjednači rezultat, ali je Kveri uspeo da se izvuče i osigura taj brejk, u koji je prvi set Đere uveo u osvojenom gemu bez izgubljenog poena.

Napravio je mladi srpski teniser na startu mini brejk, poveo 3:0, potom i 5:2, na 5:4 je izdržao veliki pritisak rivala i posle duge razmene udaraca došao do dve vezane set lopte, od kojih je prvu iskoristio i forhend vinerom došao do osvajanja prvog seta posle 47 minuta igre - 7:4 u taj brejku.