Čudo se nije dogodilo. Francuska će igrati u finalu Dejvis kupa. U četvrtom polufinalnom meču Žo Vilfred Conga je savladao Dušana Lajovića sa 2:6, 6:2, 7:6, 6:2.

Srpski igrač je pružio veliki otpor, imao šanse i u trećem setu da dođe do vođstva, ali je na kraju Francuz uspeo da slavi.

U finalu će igrati sa boljim iz meča Belgije i Australije. U slučaju pobede Belgijanaca Francuzi će biti domaćini, ako Australijanci slave oni će imati prednost svog terena.


ČETVRTI SET
1:0
Duplom servis, pa neiznuđenom greškom iz forhenda, Lajović je omogućio Congi da mu oduzme servis na otvaranju četvrtog seta. Pre toga Dušan je spasao tri brejk lopte, od kojih dve uzastopne, propustivši priliku da osvoji gem između treće i četvrte brejk lopte za Congu.
2:0 Conga bez izgubljenog poena potvrđuje brejk.
2:1 Posle tri vezana osvojena gema Conge, Lajović dolazi do prvog gema u četvrtom setu uz jedan izgubljen poen.
3:1 Uz jedan izgubljen poen Conga osvaja četvrti gem četvrtog seta.
4:1 Conga ima dva brejka prednosti u završnici četvrtog seta. Francuz je drugi put u ovom setu oduzeo servis Lajoviću, ovoga puta iskoristivši poslednju od dve vezane brejk lopte.
5:1 Conga sigurno servis vinerom, bez izgubljenog poena dolazi gem od pobede i plasmana Francuske u finale Dejvis kupa.
5:2 Lajović osvaja gem na svoj servis i uspeva da produži meč.
6:2 Kraj - Conga je odveo Francusku u finale

TREĆI SET
1:0
Uvodni gem trećeg seta Conga osvaja uz jedan izgubljen poen.
1:1 As servisom, prvim u dosadašnjem toku meča, Lajović poravnava rezultat, takođe uz jedan izgubljen poen.
2:1 Još jedan lako dobijeni servis gem za Francuza, koji deluje sve sigurnije kako meč odmiče.
2:2 Forhend vinerom, uz dva izgubljena poena, Lajović održava korak za Congom.
3:2 Napao je Lajović servis rivala, došao do 30:30, ali je potom napravio dve neiznuđene greške i olakšao Congi osvajanje petog gema trećeg seta.
3:3 Posle šest gemova trećeg seta nema brejk lopti. Lajović je uz dva izgubljena poena poravnao rezultat.
4:3 As servisom, bez izgubljenog poena, Conga dolazi do nove minimalne prednosti.
4:4 Uspeo je Dušan da sačuva servis i izvuče se iz gotovo bezizlazne situacije. Poveo je Conga 0:30, sledeći poen je doveo skoro do osvajanja, ali je Lajović pogodio izuzetno težak bekend viner iz trka i potom vezao još tri poena za novo izjednačenje.
5:4 Propustio je Lajović veliku priliku da u narednom gemu servira za osvajanje seta. Imao je Srbin dve brejk lopte, ali je Conga obe spasao milimetarski preciznim forhendima, da bi drugu gem loptu pretvorio u poen kojim je sačuvao servis.
5:5 Nisu propuštene prilike iz prethodnog gema ostavile traga na Lajoviću, koji je sigurno, uz jedan izgubljen poen, osvojio 10. gem trećeg seta.
6:5 Conga je bez izgubljenog poena osigurao taj brejk.
6:6 Lajović s nulom odvodi treći set u taj brejk.
7:6 (7:5) Conga je na korak od pobede kojom Francuskoj oobezbeđuje plasman u finale Dejvis kupa. Francuz je u taj brejku slavio uz samo jedan mini brejk, osvojen na samom početku odlučujućeg gema kada je poveo 2:0.

DRUGI SET
1:0
Conga vodi prvi put na meču, osvojivši uvodni gem drugog seta uz jedan izgubljen poen.
2:0 Francuz je prvim brejkom na meču duplirao prednost. Lajović je dobro počeo gem, poveo 30:0, ali Conga osvojio naredna tri poena i došao do brejk lopte, koju je Dušan spasao. Ipak, prilikom naredne brejk prilike, srpski teniser je duplom servis greškom poklonio rivalu gem.
3:0 Servis vinerom, uz jedan izgubljen poen, Conga je potvrdio brejk.
3:1 Lajović s nulom prekida Conginu mini seriju od tri vezana osvojena gema.
4:1 Uz jedan izgubljen poen Francuz osvaja peti gem drugog seta.
4:2 Lajović, uz dva izgubljena poena, ostaje na brejku zaostatka.
5:2 Lako i ubedljivo Francuz stiže na gem od osvajanja drugog seta. Lajović servira za ostanak u njemu.
6:2 Conga brejkom dolazi do osvajanja drugog seta. U osmom gemu Francuz je od početka vodio igru, propustio dve prilike da oduzme servis Lajoviću, koji je neiznuđenom greškom prilikom treće brejk lopte omogućio rivalu da na njegov servis dođe do 1:1.

PRVI SET
0:1
Lajović nije mogao da poželi bolji početak meča - već u prvom servis gemu brejkom dolazi do početne prednosti.Srpski teniser je osvojio prvi poen na meču, potom je Conga došao do dve vezane gem lopte koje je Srbin sačuvo i potom duplom servis greškom Francuza imao prvu priliku za brejk. Tada nije uspeo, ali već sledeću brejk loptu je vinerom pretvorio u poen za početno vođstvo.
0:2 Dušan je potvrdio brejk, iskoristivši drugu gem loptu.
1:2 Conga, uz jedan izgubljen poen, osvaja prvi gem na meču.
1:3 Lajović deluje veoma sigurno i samouvereno na početku meča. Četvrti gem uvodnog seta Srbin je osvojio bez izgubljenog poena.
2:3 Uz dva izgubljena poena Conga osvaja gem i ostaje na brejku zaostatka.
2:4 Forhend vinerom Lajović je uspeo da sačuva servis i dođe na dva gema od osvajanja prvog seta. Imao je Dušan 40:15, Conga je, uz veliku pomoć vrha mreže, uspeo da stigne do izjednačenja i prve brejk lopte, ali je srpski teniser osvojio tri vezana poena za čuvanje dva gema prednosti.
2:5 Lajović pravi još jedan brejk i u narednom gemu serviraće za osvajanje prvog seta. Poveo je Dušan 0:30, Conga je uspeo da dođe do 40:40, ali je potom sa dve neiznuđene greške olakšao srpskom teniseru osvajanje sedmog gema prvog seta.
2:6 Srbija vodi sa 1:0, pošto je Lajović iskoristio prvu od dve vezane gem i set lopte.