Dejvis kup reprezentacija Francuske preokrenula je rezultat u polufinalu prestižnog takmičenja protiv Srbije i došla na korak od plasmana u finale.

Drugog dana dvoboja "orlova" i "petlova" u Lilu, na teren su izašli dublovi. Nenad Zimonjić i Filip Krajinović nisu uspeli da donesu drugi poen Srbiji, pošto si poraženi od Pjera Erbera i Nikolasa Maua 6:1, 6:2, 7:6.

Podsetimo, u petak je Srbiju u vođstvo doveo Dušan Lajović, pobedom protiv Luke Puja (6:1, 3:6, 7:6, 7:6), dok je Francuzima izjednačenje doneo Žo Filfred Conga protiv debitanta Lasla Đerea (7:6, 6:3, 6:3).

Plasman u finale obezbediće ekipa koja ostvari tri pobede, a u nedelju su na programu još dva singl duela.

PRVI SET
1:0
As servisom, bez izgubljenog poena, Francuzi otvaraju drugi polufinalni dan Dejvis kupa.
1:1 Na servis Filipa Krajinovića, uz jedan izgubljen poen, Srbija osvaja prvi servis gem na meču.
2:1 Francuzi još jednom čuvaju servis bez izgubljenog poena.
3:1 Francuski dubl prvi dolazi do brejka na meču, na servis Nenada Zimonjića, iskoristivši treću priliku za oduzimanje servisa srpskom teniseru. Prve dve brejk lopte su Zimonjić i Krajinović uspeli da spasu, ali je potom najbolji srpski dubl igrač duplom servis greškom omogućio rivalu treću brejk loptu, a Filip neiznuđenom greškom brejk i dva gema prednosti.
4:1 Srpski dubl je uspeo da osvoji prvi poen na servis Francuza, koji su bez mnogo problema osvojili treći uzastopni gem i potvrdili brejk.
5:1 Francuzi oduzimaju servis i Krajinoviću, iskoristivši prvu od dve vezane brejk lopte. U narednom gemu serviraće za osvajanje prvog seta.
6:1 As servisom, uz jedan izgubljen poen, Francuska osvaja prvi set.


DRUGI SET
0:1
Srpski teniseri prekidaju seriju od pet vezanih osvojenih gemova Francuza i na servis Nenada Zimonjića, uz jedna izgubljen poen, dolaze do prve prednosti na meču.
1:1 Kao i Srbija, Francuzi osvajaju prvi servis gem u drugom setu uz jedan izgubljen poen.
2:1 U istom gemu kao i u prvom setu Francuzi prave brejk i vraćaju prednost na svoju stranu. Servirao je Krajinović, imala je Srbija 40:0, ali su "trikolori" osvojili četiri naredna poena i došli do prve brejk lopte, koju je srpski dubl uspeo da sačuva. Ipak, narednu priliku Francuzi su iskoristili i treći put u dosadašnjem toku meča došli do gema na servis rivala.
3:1 Uz dva izgubljena poena Francuzi potvrđuju brejk i dolaze do dva gema prednosti.
3:2 "Orlovi" prekidaju mini seriju rivala od tri vezana osvojena gema, iako su se ponovo suočavali sa brejk loptom. Ipak, Zimonjić je uspeo da sačuva servis, osvojivši gem iz druge prilike.
4:2 Još jedan lako dobijen servis gem Francuza.
5:2 Drugim brejkom u drugom setu Francuzi ponovo imaju priliku da na sopstveni servis okončaju set. Odluzeli su "trikolkori" još jednom servis Filipu Krajinoviću, iskoristivši prvu od dve vezane brejk lopte.
6:2 Posle sat vremena igre Francuzi vode sa 2:0 u setovima. Osmi gem drugog seta "petlovi" su osvojili uz jedan izgubljen poen.

TREĆI SET
1:0
Kako su završili drugi, Francuzi počinju i treći set - ubedljivo i sigurno. U uvodnom gemu nastavka meča "trikolori" su odluzeli servis Nenadu Zimonjiću bez izgubljenog poena.
2:0 Uz jedan izgubljen poen Francuska potvrđuje brejk.
2:1 Uspevaju srpski teniseri da prekinu seriju od pet utazastopno osvojenih gemova rivala, uz jedan izgubljen poen na servis Filipa Krajinovića.
3:1 Devetim as servisom u dosadašnjem toku meča, bez izgubljenog poena, Francuzi osvajaju četvrti gem trećeg seta.
3:2 Konačno lagan servis gem za srpske tenisere, osvojen bez izgubljenog poena.
4:2 Francuzi sigurno idu ka pobedi, još jednom osvajaju gem s nulom.
5:2 I treći put Francuzi serviraju za osvajanje seta, ujedno i pobedu u ovom meču. Ponovo su "petlovi" oduzeli servis Dušanu Lajoviću, ovoga puta nešto teže nego u prethodnim, iskoristivši tek četvrtu brejk loptu, pošto su prethodno tri vezane srpski teniseri uspeli da sačuvaju.
5:3 Dolaze srpski teniseri do prvog brejka na meču, uz oblilatu pomoć Erbera, koji je napravio dve duple servis greške. Dve vezane brejk lopte u ovom gemu su bile i prve za Srbiju u dosadašnjem toku meča. Francuzi imaju još jedan brejk viška.
5:4 Uz jedan izgubljen poen "orlovi" potvrđuju brejk. Francuzi drugi put serviraju za pobedu.
5:5 Srbija ostaje u meču! Drugi uzastopni brejk prave Zimonjić i Krajinović, koji su iskoristili jedinu priliku da oduzmu servis rivalu.
5:6 Posle dugo vremena, od prvog gema drugog seta, Srbija ponovo vodi. Zimonjić i Krajinović su osigurali taj brejk, osvojivši 11. gem trećeg seta uz jedan izgubljen poen. Ovo je bio četvrti uzastopni servis gem za "orlove".
6:6 Taj brek će odlučiti pobednika trećeg seta, pošto su Francuzi bez izgubljenog poena prekinuli seriju srpskog dubla i izjednačili.
7:6 Francuzi su iz trećeg pokušaja uspeli da izbore pobedu. U odlučujućem setu "trikolori" su slavili 7:3, uz dva as servisa Erbera za 5:2 i veliku pomoć mreže kada su osvojili meč loptu i završni poen na meču.