Posle prvog dana polufinala Dejvis kupa u Lilu Srbija ima rezultat koji bi, verovatno, svi iz našeg nacionalnog tima prihvatili pred početak duela protiv Francuske.

Posle pobede Dušana Lajovića u prvom meču, mladi Laslo Đere nije uspeo da iznenadi iskusnog Žoa Vilfreda Congu, koji je s 3:0 savladao Srbina koji je na ovom meču debitovao za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.


TREĆI SET
0:1
Đere odlično počinje treći set. As servisom, uz jedan izgubljen poen, mladi Srbin osvaja uvodni gem u nastavku meča.
1:1 Uzvraća Conga istom merom i osvaja gem uz jedan izgubljen poen.
1:2 Deluje Đere mnogo bolje na početku trećeg seta, posle malog pada u prethodnom. Treći gem trećeg seta mladi Srbin je osvojio bez izgubljenog poena.
2:2 Zapretio je Đere Congi, poveo je 15:30 i imao forhend na mreži za dve brejk lopte. Ipak, loptica je završila u autu, da bi Francuz potom osvojio dva vezana poena i sačuvao servis.
2:3 Poveo je Francuz 15:30, ali je Đere uspeo da zadrži minimalnu prednost u trećem setu, uz malu pomoć Conge i dve njegove neiznuđene greške.
3:3 Asom, uz jedan izgubljen poen Conga prati Đerea.
4:3 Prvi do brejka u trećem setu stiže Conga. Francuz je iskoristio jedinu brejk priliku, ali uz asistenciju mladog Srbina koji je sa dve vezane neiznuđene greške olakšao rivalu posao u sedmom gemu trećeg seta.
5:3 Conga je potvrdio brejk i došao na gem od pobede. Uradio je Đere sve što je mogao da odmah vrati brejk, imao je čak i dve prilike da iskusnom Francuzu oduzme servis, ali je Conga uspeo da se izvuče i potom drugu gem loptu pretvori u poen za dva gema prednosti u samoj završnici trećeg seta.
6:3 Conga novim brejkom stavlja tačku na prvi dan polufinala Dejvis kupa. Francuz je uspeo da spasi dve vezane gem lopte i potom prvu priliku za oduzimanje servisa Đereu pretvori u poen za pobedu.

DRUGI SET
1:0
Conga na otvaranju drugog seta produžava seriju uzastopno osvojenih gemova na tri.
2:0 Francuz odmah pravi brejk, iskoristivši jedinu brejk loptu u drugom gemu drugog seta.
3:0 Conga bez izgubljenog poena potvrđuje brejk.
3:1 Đere prekida Conginu seriju od pet uzastopno osvojenih gemova.
4:1 Conga lako osvaja peti gem drugog seta i dolazi na dva gema od dupliranja prednosti.
4:2 Đere ostaje na brejku zaostatka, osvojivši šesti gem uz dva izgubljena poena.
5:2 Lako i ubedljivo Francuz osvaja sedmi gem drugog seta, bez izgubljenog poena. Đere servira za ostanak u setu.
5:3 Posle mnogo borbe i truda, Đere ostaje u setu. Iako nije imao brejk lopte, Conga je četiri puta dolazio do izjednačenja, da bi neiznuđenom greškom omogućio mladom Srbinu da ostane na brejku zaostatka.
6:3 Bez problema Conga osvaja deveti gem drugog seta i dolazi na korak od pobede.

PRVI SET
0:1
Odličan početak Đerea, koji je uz jedan izgubljen poen osvojio prvi gem na meču.
1:1 Kao i Đere, Conga osvaja prvi servis gem uz jedan izgubljen poen.
1:2 Siguran je mladi Srbin na početku meča, bez mnogo problema, iako uz dva izgubljena poena, održao je minimalnu prednost.
2:2 Conga s nulom osvaja četvrti gem u meču.
2:3 U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča Đere je spasao tri brejk lopte, i potom as servisom prvu gem priliku pretvorio u poen za novu minimalnu prednost.
2:4 Mladi Đere igra fenomenalno na početku meča, bez ikakvog respekta prema favorizovanom rivalu, kojem je u šestom gemu oduzeo servis, iskoristivši prvu, od dve vezane brejk lopte.
3:4 Conga je odmah uzvratio brejkom. Mali pad koncentracije srpskog tenisera, Francuz je iskoristio da oduzme servis rivalu i u osmom gemu servira za novo izjednačenje.
4:4 Conga lako potvrđuje brejk i poravnava rezultat u prvom setu.
4:5 Đere je na gem od osvajanja prvog seta, pošto je sopstveni servis gem rešio bez izgubljenog